Noord-Amerika wateren, gebieden ...

Noord-Amerika wateren, gebieden en gebergten - basis

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van Noord-Amerika gehoord en misschien weet je zelfs al wel hoe de landen, hoofdsteden en belangrijke steden heten die in dit continent liggen. En misschien ook wel waar ze liggen.

Maar weet je ook al hoe de belangrijke wateren, gebieden en gebergten van Noord-Amerika heten en waar ze zich in het continent bevinden?

Methode

Noord-Amerika is de naam van een continent dat ten noorden van Zuid-Amerika ligt. Het werelddeel strekt zich uit van de ijzige kusten van de Noordelijke IJszee tot landen met warme junglegebieden.

Belangrijke plaatsen

  • Het eiland Groenland is niet zo groen. Het merendeel van het eiland is het hele jaar bedekt met een dikke laag ijs en sneeuw.
  • De Rocky Mountains vormen de grootste bergketen van Noord-Amerika. In de Rockies zijn fossielen van zeedieren gevonden.
  • Het Vrijheidsbeeld is een symbool van vrijheid. Bezoekers kunnen in het beeld naar boven gaan en door de ramen in de kroon naar buiten kijken.
  • De prachtige Grand Canyon is ongeveer 2 kilometer diep. Als het zonlicht verandert, lijkt het of de kleuren van de stenen in de Canyon ook veranderen.
  • Aztekentempels werden meer dan 1000 jaar geleden gebouwd door Aztekenindianen.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Probeer nu gratis