Rekenen met aanzichten

Wil jij online oefenen met het onderwerp Rekenen met aanzichten? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Rekenen met aanzichten

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Rekenen met aanzichten, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Rekenen met aanzichten
  • aanzichten
  • zijaanzicht
  • vooraanzicht
  • bovenaanzicht

  Theorie

Uitdaging

Aanzichten geven je informatie over de afmetingen en de vorm van een object. Er zijn verschillende soorten aanzichten en die geven je verschillende informatie. Het vooraanzicht van een huis laat bijvoorbeeld niet zien of er een tuin aan het huis ligt en hoe groot die tuin is. De tuin zal wel te zien zijn op het bovenaanzicht van het huis.

In deze theorie wordt uitgelegd welke soorten aanzichten er zijn en welke informatie die aanzichten je geven.

Methode

Let bij vragen over aanzichten goed op wat er gevraagd wordt. Bepaal aan de hand daarvan welk aanzicht de informatie bevat om de vraag op te lossen.

Er zijn 3 soorten aanzichten:

  • Het bovenaanzicht geeft informatie over de lengte en breedte, maar niet over de hoogte.
  • Het zijaanzicht geeft informatie over de lengte en de hoogte, maar niet over de breedte.
  • Het vooraanzicht geeft informatie over de breedte en de hoogte, maar niet over de lengte.
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Bovenaanzicht = lengte en breedte
  • Vooraanzicht = breedte en hoogte
  • Zijaanzicht = lengte en hoogte

  Voorbeeldvraag

Bekijk de afbeelding 'Tafel' en beantwoord de volgende vragen:

a. Bereken de oppervlakte van het tafelblad.

b. Bekijk afbeelding A. Wat voor aanzicht is dit?

c. Bekijk afbeelding B. Wat voor aanzicht is dit? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

d. Bekijk afbeelding C. Wat voor aanzicht is dit? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

 

Uitwerking:

a. De oppervlakte = lengte · breedte. De lengte en breedte van het tafelblad is te zien op het bovenaanzicht. Oppervlakte = 0,5 · 0,9 = 0,45 m2.

b. Dit is een bovenaanzicht, want je krijgt informatie over de lengte en de breedte van de tafel.

c. Dit kan een zijaanzicht of vooraanzicht zijn, want je krijgt informatie over de hoogte van de tafel. Aangezien de muur aan de rechterkant van dit aanzicht te zien is, kunnen we ervan uitgaan dat we hier tegen de lengte van de tafel aankijken.Dat is vrij duidelijk te zien in de afbeelding 'Tafel'. We zien hier dus het zijaanzicht van de tafel.

d. Dit kan een zijaanzicht of vooraanzicht zijn, want je krijgt informatie over de hoogte van de tafel. Aangezien de muur aan de achterkant van dit aanzicht te zien is, kunnen we ervan uitgaan dat we hier tegen de breedte van de tafel aankijken.Dat is vrij duidelijk te zien in de afbeelding 'Tafel'. We zien hier dus het vooraanzicht van de tafel.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.