Slimleren - hoe werkt het?

Alle oefenprogramma’s van Slimleren werken volledig adaptief, dat betekent dat het systeem zich automatisch aanpast naar het niveau van de leerling. Hierdoor wordt iedere leerling op zijn eigen persoonlijke niveau uitgedaagd.

Oefen de vakken waar jij moeite mee hebt, in je eigen tempo.

Met Slimleren kun je thuis extra oefenen voor de vakken waar je moeite mee hebt. Omdat Slimleren je op een leuke en interactieve manier uitdaagt weet je als leerling veel meer uit jezelf te halen wat resulteert in meer leerplezier en betere resultaten. Onze programma’s zijn ontworpen om aan te kunnen sluiten op alle schoolboeken waardoor je altijd weet dat je de juiste onderwerpen oefent.

Hoe werkt het?
1. Selecteer jouw schoolboek

Om gemakkelijk de juiste lesstof te kunnen vinden raden wij aan om in je account aan te geven welke boeken je op school gebruikt. Hierdoor kunnen wij onze programma’s in dezelfde volgorde weergeven als het boek.

Dat is wel zo handig, want nu kun je gewoon naar een specifiek hoofdstuk & paragraaf navigeren en weet je zeker dat je de juiste onderwerpen oefent.

2. Ga naar paragraaf waar je moeite mee hebt

Nu je het boek hebt ingesteld kun je, net zoals in je boek, navigeren naar de paragraaf die je wilt oefenen.

Je ziet hier een overzicht van alle verschillende onderwerpen die in deze paragraaf aan bod komen. Als je al eerder hebt geoefend, dan zie je hier ook direct de resultaten die je al hebt gehaald, je ziet dan direct welke onderwerpen nog wat extra aandacht kunnen gebruiken.

3. Lees theorie of bekijk video-college

Voordat je begint met oefenen kan het slim zijn om eerst nog even de theorie-uitleg te lezen. Hier vind je een heldere uitleg over hoe je deze vragen het beste kunt beantwoorden.

Naast theorie-uitleg heeft ieder onderwerp ook een set vuistregels en soms ook een video-college. Zo kun je altijd op jouw manier de stof tot je nemen.

4. Start oefenreeks

Alleen door te oefenen weet je echt of je een onderwerp snapt. Onderwerpen kun je bij ons oneindig vaak herhalen, dus je hoeft echt niet eindeloos te blokken op de theorie voordat je begint.

Binnen ons programma krijg je namelijk na iedere gemaakte fout een duidelijke uitleg hoe je de vraag had moeten oplossen, zo leer je van iedere fout en begrijp je de stof gaandeweg steeds beter.

5. Maak 10 oefeningen en verzamel diamanten

Bij ieder goed antwoord krijg je een bepaald aantal diamanten welke je later kunt uitgeven aan geinige gadgets voor jouw Buddy (jouw persoonlijke avatar). Hoe moeilijker de vraag hoe meer diamanten, zo blijf je altijd gemotiveerd om je scores te verbeteren.

Na 10 vragen is het tijd om het onderwerp af te ronden. Je verdient een bronzen-, zilveren- of gouden ster als je genoeg vragen goed hebt beantwoord.

6. Bekijk resultaten & geef diamanten uit

Het is verstandig om na het afronden van een onderwerp de samenvatting met resultaten nog even door te nemen. Hier zie je al jouw gegeven antwoorden samen met onze tips en uitleg over het onderwerp. Zo zorg je dat je van je al je fouten leert.

Nadat je geoefend hebt is het tijd om jouw diamanten uit te geven! Ga naar `Buddy's winkel` en koop de nieuwste gadgets voor jouw Buddy!

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken met Slimleren? Probeer nu onze programma’s voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.
Hoe ziet oefenen met Slimleren eruit?
1 / 6
Al onze oefenprogramma’s werken adaptief, dat willen zeggen dat het systeem zich aanpast naar het niveau van de leerling. Eindeloos herhalen wekt vaak veel frustratie op als je het onderwerp nog niet goed beheerst, daarom schakelen wij altijd een tandje terug om er voor te zorgen dat je de basis van een onderwerp goed snapt voordat we je verder uitdagen.
2 / 6
Na het geven van een verkeerd antwoord krijg je direct een heldere uitwerking te zien. Hierdoor weet je precies wat je verkeerd hebt gedaan, en hoe je het de volgende keer beter kunt doen. Onderwerpen kun je bij ons eindeloos herhalen, waardoor je ze gaandeweg steeds beter zult begrijpen.
3 / 6
Van ieder onderwerp kun je de theorie-uitleg raadplegen. Hier staat uitegelegd waar het onderwerp over gaat en hoe je de oefeningen van dit onderwerp moet aanpakken. Tijdens het oefenen kan je altijd de theorie erbij pakken om nog even door te lezen hoe het ook alweer zat met dit onderwerp.
4 / 6
Na het oefenen kun je sterren verdienen. Een gouden ster betekent dat je hooguit 1 foutje hebt gemaakt, een zilveren ster krijg je als je hooguit 2 fouten hebt gemaakt en brons verdien je bij maximaal 3 fouten. Als je meer dan 3 fouten hebt gemaakt verdien je geen ster. We stimuleren altijd om voor minimaal die zilveren ster te gaan, dan weet je zeker dat je het onderwerp goed begrijpt.
5 / 6
Na het afronden van een onderwerp krijg je altijd een samenvatting te zien. Hier zie je alle antwoorden die je hebt gegeven en ook de bijbehorende uitwerkingen. Zo kun je nogmaals door je gemaakte fouten heenlopen om er zeker van te zijn dat je ze niet nog een keer maakt.
6 / 6
Na het oefenen kun je je verdiende diemanten uitgeven in `Buddy's winkel`. In deze virtuele winkel kun je geinige attributen en kledingstukken kopen om jouw persoonlijke avatar aan te kleden.

Oefening Feedback Theorie Resultaat Nalopen Buddy's winkel
Wat kan je nog meer met Slimleren?
Oefen alle talen met onze woordjestrainer

Niet alleen kun je je lesstof met Slimleren oefenen, we hebben ook een woordjestrainer ontwikkeld. Hiermee overhoor je jezelf voor welke taal je maar wilt.

Speel leuke mini games

Heb je even geen zin meer om specifieke onderwerpen te oefenen? Speel dan een van onze leuke mini-games. Hier oefen je op een speelse manier de rekenen- & taal- basisvaardigheden. Probeer zo ver mogelijk te komen en ga voor een nieuwe high-score!

Maak diagnostische toetsen

Wil je testen of jij echt klaar bent voor de toets? Maak dan een diagnostische-toets. Tijdens het oefenen krijg je even geen hulp en achteraf zie je direct of je er klaar voor bent!

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.