Zo werkt Slimleren

Met de software van Slimleren laat je je kind eenvoudig thuis de schoolvakken oefenen waarvoor hij of zij wat extra ondersteuning nodig heeft. Maar hoe gaat dat eigenlijk? En hoe ziet het oefenmateriaal eruit? Hieronder leggen we het uit.

Online vakken oefenen op het eigen niveau

Het fijne van Slimleren is dat het systeem zich automatisch aanpast aan het niveau van je kind. Zijn de vragen te moeilijk? Dan worden ze vanzelf makkelijker. En als het hem of haar juist makkelijk afgaat, worden de vragen lastiger.

Samen met de leuke spelelementen zorgt dat ervoor dat je kind meer leerplezier heeft en betere resultaten haalt. Met onze software kan hij of zij de belangrijkste vakken van de basisschool en middelbare school online oefenen.

Hoe werkt het?

1. Selecteer het schoolboek

Heel handig: alle veelgebruikte schoolboeken zitten in het oefenmateriaal verwerkt. Als je kind begint met Slimleren, kan hij of zij dus meteen de boeken van school instellen. Zo komen alle onderwerpen op de goede volgorde te staan. Op die manier weet je zeker dat je kind de juiste stof oefent.

2. Ga naar het juiste onderwerp

Nadat je kind het boek heeft ingesteld, kiest hij of zij de onderwerpen om te oefenen. Dat gaat heel makkelijk, omdat de hoofdstukken en paragrafen hetzelfde zijn als in het boek. Per paragraaf en hoofdstuk staat er een overzicht van alle onderwerpen.

Heeft je kind al eerder geoefend? Dan zie je hier ook de resultaten. Zo weet hij of zij precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben.

3. Lees of bekijk de theorie

Voordat je kind begint met oefenen, is het handig als hij of zij nog even de theorie doorneemt. Hoe dat gebeurt, bepaalt je kind helemaal zelf. Het kan via een tekstuitleg, een set vuistregels en vaak ook een videocollege. Maar eindeloos blokken op de theorie is niet nodig. Je kind kan alle onderwerpen namelijk zo vaak oefenen als hij of zij wil.

4. Begin met oefenen

Tijd om te oefenen! Daarmee komt je kind erachter of hij of zij een onderwerp goed snapt. Sluipt er een foutje in? Geen probleem. Na elk verkeerd antwoord volgt er namelijk een duidelijke uitleg over de goede oplossing. Zo leert en begrijpt je kind de stof steeds beter.

5. Verzamel diamanten en sterren

Je wilt graag dat je kind met plezier en motivatie blijft leren. Daarom krijgt hij of zij voor elk goed antwoord diamanten. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer diamanten. Je kind kan ze uitgeven aan leuke gadgets voor zijn of haar Buddy (een persoonlijke avatar), zoals kleding en accessoires.

Daarnaast verdient hij of zij na 10 vragen een bronzen, zilveren of gouden ster bij genoeg goede antwoorden. Dat levert experience points op, waarmee je kind nieuwe afdelingen van Buddy’s winkel kan openen (bijvoorbeeld schoenen en vesten).

6. Bekijk de resultaten

Nadat je kind een onderwerp heeft afgerond, verschijnt er een samenvatting met de resultaten. Daarin staan alle gegeven antwoorden, samen met tips en uitleg over de geoefende stof. Zo steekt je kind er echt iets van op. Daarna is het tijd om met de verdiende diamanten leuke gadgets voor Buddy aan te schaffen!

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken met Slimleren? Probeer nu onze programma’s voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.
Hoe ziet oefenen met Slimleren eruit?
1 / 6
De vragen zijn helder en automatisch op het niveau van je kind. Zo gaat het systeem vanzelf een stapje terug als hij of zij wat moeite heeft met een onderwerp en vooruit als het makkelijk gaat. Daardoor wordt leren niet frustrerend en blijft het plezierig en uitdagend, wat het niveau van je kind ook is.
2 / 6
Geeft je kind een verkeerd antwoord? Dan komt er een duidelijke uitleg van de goede oplossing in beeld. Zo weet hij of zij meteen hoe het de volgende keer beter kan. Omdat je kind een onderwerp keer op keer opnieuw kan oefenen, begrijpt hij of zij de stof steeds beter.
3 / 6
Elk onderwerp heeft een theorie-uitleg in de vorm van tekst, een set vuistregels en/of een videocollege. Ook staat hier hoe je kind de oefeningen het beste kan aanpakken. Tijdens het oefenen kan hij of zij de theorie er altijd weer even bij pakken om nog eens te lezen hoe het ook alweer zat met het onderwerp.
4 / 6
Na elke 10 oefeningen kan je kind een ster verdienen. Een gouden ster is voor maximaal 1 fout, een zilveren ster voor 2 fouten en een bronzen ster voor 3 fouten. Heeft hij of zij meer dan 3 verkeerde antwoorden? Dan volgt er geen ster. Het beste is om voor minstens een zilveren ster te gaan, want dan begrijpt je kind het onderwerp goed.
5 / 6
Zodra je kind een onderwerp heeft afgerond, volgt er een samenvatting. Daarin staan alle gegeven antwoorden en de uitwerkingen. Zo kan hij of zij nog eens door alle foute antwoorden heen lopen om ervan te leren en het later niet nog eens verkeerd te doen.
6 / 6
Voor elk goed antwoord krijgt je kind diamanten. Die kan hij of zij na het oefenen uitgeven in Buddy’s winkel. Van petten tot brillen en van kettingen tot truien: er is van alles te krijgen om de persoonlijke avatar van Buddy aan te kleden. Dat zorgt voor motivatie en houdt het leren leuk!

Oefening Feedback Theorie Resultaat Check Buddy's winkel
Wat kan je nog meer met Slimleren?
Alle talen oefenen met de woordjestrainer

Slimleren gaat verder dan alleen lesstof oefenen. Zo is er ook een woordjestrainer, waarmee je kind zichzelf kan overhoren in elke taal die hij of zij wil. Engels, Duits, Frans, Spaans, Latijn, Grieks of een andere taal: alles kan.

Leuke minigames spelen

Heeft je kind even geen zin meer om onderwerpen te oefenen? Dan kan hij of zij een van de leuke minigames doen. Daarmee oefent je kind op een speelse manier de reken- en taalbasisvaardigheden. Op naar een nieuwe highscore!

Oefentoetsen maken

Wil je kind testen of hij of zij klaar is voor een toets? Dan is het tijd voor een diagnostische toets. Daarmee is er tijdens het oefenen even geen hulp. Zo weet je kind daarna direct of hij of zij goed voorbereid is op het echte proefwerk.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.