Het laatste nieuws

Slimleren bewijst dat het kan: met meer plezier hogere cijfers halen! Oefen net als duizenden andere leerlingen de belangrijkste schoolvakken met ons digitale oefenprogramma. Gewoon thuis, als aanvulling op het lesprogramma.

Wat is digitale geletterdheid en wat betekent het voor je kind?

Als ouder herinner je je vast nog goed de tijd zonder internet. Maar tegenwoordig gebeurt bijna alles online, van bankzaken tot sociale contacten. Daarom is digitale geletterdheid heel belangrijk. Wat is dit eigenlijk, wat betekent het voor je kind en hoe gaan scholen ermee om? Dat lees je in deze blog.

Lees verder >

Zo bereid je je kind voor op de brugklas: 8 tips

Je kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Dat is naast een mooie stap ook een spannend moment. Met volop huiswerk, een grotere school die verder weg is en een nieuwe klas ziet het leven van je kind er straks heel anders uit. Met deze 8 tips bereid je hem of haar goed voor op de brugklas.

Lees verder >

7 tips om je kind voor te bereiden op de doorstroomtoets

De doorstroomtoets in groep 8 komt eraan. Dat is niet alleen spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe bereid je hem of haar het beste voor? Met deze 7 tips is je kind tijdens de doorstroomtoets niet alleen ontspannen, maar ook nog eens vol zelfvertrouwen.

Lees verder >

Alles wat je moet weten over de doorstroomtoets in groep 8

Cito-toets, eindtoets, doorstroomtoets… Als ouder van een kind in groep 8 heb je deze termen allemaal weleens voorbij horen komen. Wat houdt die toets nu precies in? Wij zetten alle belangrijke informatie over de doorstroomtoets in groep 8 voor je op een rij.

Lees verder >

Hoe verhoogt Slimleren de lees- en rekenvaardigheid van je kind?

Uit het Europese PISA-onderzoek blijkt dat Nederlandse scholieren slecht scoren op het gebied van lezen en rekenen. Slimleren helpt jouw kind om zijn of haar lees- en rekenvaardigheid te verhogen. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Lees verder >

Zo help je je kind de beste profielkeuze te maken

Je kind zit in de tweede of derde klas van de middelbare school en binnenkort is het tijd om een profiel te kiezen. Hoe ga je hier als ouder mee om? Met deze 5 tips help je je kind om de beste profielkeuze te maken.

Lees verder >

Dit moet je weten over combinatie- en homogene klassen

Als je kind naar de brugklas gaat, dan komt hij of zij in een combinatieklas of homogene klas terecht. Wat is eigenlijk het verschil hiertussen? En wat zijn de voordelen van beide soorten? We zetten het voor je op een rij in deze blog.

Lees verder >

5 manieren waarop Slimleren bijdraagt aan kansengelijkheid in het onderwijs

Voor iedereen goed onderwijs en voor elke leerling gelijke kansen op school. Daar gaan we voor bij Slimleren. Maar hoe doen we dat? In deze blog delen we 5 manieren waarop we concreet bijdragen aan kansengelijkheid in het onderwijs.

Lees verder >

Hoe zorg je voor een soepele overgang naar de middelbare school?

Van 1 juf of meester naar veel leraren tegelijk, van de oudste naar de jongste op school en van een paar onderwerpen naar veel vakken: voor je kind is de stap van de basisschool naar de middelbare school heel groot. Hoe zorg je als ouder voor een soepele overgang? Dat lees je in deze blog.

Lees verder >

Zo komt je kind na de vakantie weer in het schoolritme: 6 tips

Veel leuke dingen doen, langer opblijven, lekker eten: de (zomer)vakantie is heerlijk voor zowel jou als je kinderen. Het is een hele overgang om daarna weer naar school te gaan. Met deze 6 tips krijg je je kinderen soepel in het schoolritme na de vakantie.

Lees verder >