De wortel

Wil jij online oefenen met het onderwerp De wortel? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

De wortel

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp De wortel, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

De wortel

  Theorie

Uitdaging

Een wortel is een getal. Het is een getal dat te maken heeft met de oppervlakte van een vierkant en de zijde van dat vierkant. Als je weet wat de oppervlakte is van een vierkant, dan is de wortel hetzelfde als de lengte van de zijde van dat vierkant.

Hoe dit precies werkt leggen we je hier uit.

Methode

Bekijk de afbeelding. Als de oppervlakte van een vierkant bijvoorbeeld 16 is, dan is één zijde van dat vierkant 4. Je ziet in de afbeelding inderdaad 16 blokjes in totaal in het vierkant en de zijde bestaat uit 4 blokjes. De wortel van 16 is dus 4.

De wortel van 16 kun je als volgt opschrijven: √16

 

Voorbeelden van wortels

De wortel vanis het getalwant
4 2 2 x 2 = 4
9 3 3 x 3 = 9
16 4 4 x 4 = 16
25 5 5 x 5 = 25
36 6 6 x 6 = 36
49 7 7 x 7 = 49
64 8 8 x 8 = 64
81 9 9 x 9 = 81
100                        10                       10 x 10 = 100

 

Wat is de wortel van 144?

Om daarachter te komen moet je uitvogelen welk getal je met zichzelf moet vermenigvuldigen om tot een uitkomst van 144 te komen.

  1. Bedenk eerst welke vermenigvuldiging van een simpel rond getal in de buurt komt van 144. Bijvoorbeeld het getal 10. De som 10 x 10 = 100. De wortel van 144 is dus groter dan 10.
  2. Laten we nog een vermenigvuldiging doen die niet zo moeilijk is: 15 x 15. Dat geeft als antwoord: 225. De wortel van 144 ligt dus tussen 10 en 15 in.
  3.  Probeer nu bijvoorbeeld 12 x 12. Dat komt precies uit op 144. Dus: √144 = 12.
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.