5 manieren waarop Slimleren bijdraagt aan kansengelijkheid in het onderwijs

Voor iedereen goed onderwijs en voor elke leerling gelijke kansen op school. Daar gaan we voor bij Slimleren. Maar hoe doen we dat? In deze blog delen we 5 manieren waarop we concreet bijdragen aan kansengelijkheid in het onderwijs.

Kansengelijkheid, wat is dat?

Het is een woord dat je vaak hoort, maar wat betekent het nu eigenlijk? Voor ons houdt kansengelijkheid in dat kinderen met dezelfde talenten allemaal evenveel kans hebben om zich te ontwikkelen en ontplooien. Het maakt daarbij niet uit:

  • Uit welk land zij en/of hun ouders komen
  • Wat hun geslacht of gender is
  • Hoe hun gezondheid is
  • Waar ze wonen
  • Uit wat voor sociaaleconomische omgeving ze komen
  • Wat de financiële positie van hun ouders is
  • Wat het opleidingsniveau van hun ouders is

Hierbij staan de individuele mogelijkheden van het kind dus voorop en niet hun (sociale) achtergrond. Zo krijgt elk kind toegang tot dezelfde ontwikkelmogelijkheden. Hieronder lees je hoe wij hieraan bijdragen.

Voor iedereen betaalbaar

Geld heeft vaak (onbedoeld) invloed op gelijke kansen. Daarom krijgen kinderen bij Slimleren voor nog geen 10 euro per maand toegang tot alle vakken op alle niveaus. Van basisschool tot middelbare school, van vmbo tot vwo en van taal tot wiskunde. Daardoor is onze software ook bereikbaar voor gezinnen met een kleinere portemonnee. Dat zorgt voor gelijke ontwikkelmogelijkheden, zonder dat de financiële positie van een kind en zijn of haar ouders een rol speelt.

Makkelijk te gebruiken

Voor veel mensen is het lastig om software te gebruiken, bijvoorbeeld door ingewikkelde portals of moeilijke stappen. Om te voorkomen dat kinderen en hun ouders hierop vastlopen, hebben we bij Slimleren een overzichtelijk platform ontworpen. Hier navigeert je kind gemakkelijk doorheen. Alles werkt namelijk intuïtief, waardoor het voor iedereen eenvoudig te gebruiken is.

Goed te begrijpen

Hoe goed een kind is in taal, hangt bijvoorbeeld af van de taal die thuis gesproken wordt. Dit mag nooit een belemmering zijn voor gelijke kansen op school. Daarom kiezen we bij Slimleren overal voor heldere, duidelijke uitleg met woorden die makkelijk te volgen zijn. Zo raakt je kind niet verstrikt in lastige woorden, maar begrijpt hij of zij de theorie en opgaven snel en zonder moeite.

Ook voor scholen in het buitenland

Scholen in het buitenland hebben vaak moeilijk toegang tot goed lesmateriaal. Daardoor werken ze bijna nooit met de nieuwste fysieke versies van boeken. Om hun leerlingen toch gelijke kansen te geven, werken ze met Slimleren. Het gaat hierbij om NOB-scholen (Nederlands Onderwijs in het Buitenland) op Curaçao, in Paramaribo (Suriname), op Kreta en op andere exotische plekken. Dankzij Slimleren krijgen deze leerlingen goed onderwijs, ondanks dat ze ver van Nederland wonen.

Voor iedereen bereikbaar

Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland kun je afgelegen wonen. Denk bijvoorbeeld aan dorpen op het platteland of de Waddeneilanden. Als ouder is het lastig om hier bijles in de buurt te vinden. En elke keer een lange reis maken om je kind naar bijles te brengen, is niet ideaal. Slimleren is een goed alternatief voor bijles. Het is bereikbaar voor iedereen, doordat je kind het gewoon thuis gebruikt. Zo hebben zowel kinderen uit grote steden als daaromheen dezelfde kansen.

Laat je kind Slimleren gratis uitproberen

Wil je dat je kind het goed doet op school, zo min mogelijk stress ervaart en het maximale uit zichzelf haalt? Laat hem of haar dan oefenen met Slimleren. Dat kan gewoon thuis op het eigen tempo. Elke week een uurtje oefenen met onze software levert al hogere schoolresultaten op. En, nog beter: het scheelt je kind heel wat stress voor toetsen, omdat hij of zij de stof al kent. Ook werkt hij of zij een achterstand of onvoldoende makkelijk weg.

Ben je benieuwd hoe je kind Slimleren ervaart en wat het hem of haar oplevert? Probeer het dan nu een week gratis, zonder dat je ergens aan vastzit.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.