Alle voordelen van Slimleren

Wil je dat je kind fluitend het schooljaar doorgaat, met minder stress, betere resultaten en meer zelfvertrouwen? Laat hem of haar dan thuis vakken oefenen met Slimleren. Hieronder lees je alles over de voordelen van onze software.

Meer plezier tijdens het leren

De beste manier om je kind gemotiveerd te houden, is als leren leuk blijft. Dat is precies de reden dat Slimleren zorgt voor plezier. Zo verdient je kind diamanten voor elk goed antwoord en sterren voor ieder afgerond onderwerp. De diamanten kan hij of zij uitgeven in Buddy’s winkel. Daar zijn allerlei grappige kledingstukken en accessoires om de persoonlijke avatar aan te kleden.

Daarnaast zijn er leuke minigames voor de basisvaardigheden van taal en rekenen. Zo kan je kind op een speelse manier oefenen en steeds weer een nieuwe highscore neerzetten. Dat maakt Slimleren een vrolijke omgeving waarin het leuk is en blijft om te leren en te ontwikkelen.

Geen stress meer voor toetsen

Met onze software ziet je kind in één oogopslag welke onderwerpen hij of zij al door en door kent en welke nog wat extra aandacht nodig hebben. Bij een lastig onderwerp kan hij of zij tijdens het oefenen altijd de theorie-uitleg, vuistregels en uitwerkingen nog eens bekijken. Leren gaat daarmee altijd op het eigen tempo.

Nadat je kind alle oefeningen van een onderwerp heeft afgerond, is het verstandig om een diagnostische toets te maken. Tijdens die toets krijgt hij of zij even geen hulp en feedback. Zo weet je kind of hij of zij klaar is voor de echte toets. Het grote voordeel? Doordat je kind alle onderwerpen heeft geoefend, kent hij of zij alle stof voor de toets al goed. Daardoor is er minder stress en faalangst. Lekker relaxed een toets in dus!

Betaalbaar oefenmateriaal

Bij een achterstand of onvoldoende ben je al snel geneigd om bijles thuis of online voor je kind te nemen. Maar dat is best prijzig. Een fijn pluspunt van Slimleren is dat het heel betaalbaar is. Voor nog geen 10 euro per maand kan je kind alle beschikbare vakken op elk niveau oefenen.

Je kunt Slimleren dus zien als goedkope bijles voor de basisschool en middelbare school. Want dankzij de heldere uitleg en feedback heeft online leren met ons oefenmateriaal hetzelfde effect als veel duurdere bijlessen. Zo maken we goed onderwijs toegankelijk voor iedereen.

Betere resultaten en meer zelfvertrouwen

Al ons oefenmateriaal past zich automatisch aan op het niveau van je kind. Dus als hij of zij moeite heeft met een onderwerp, worden de vragen vanzelf makkelijker en volgt er extra uitleg. Het systeem kan ook aanraden om eerst een ander onderwerp te oefenen, zodat je kind beter voorbereid is. Op die manier is het eenvoudig om een achterstand weg te werken.

Dit geldt ook andersom: als de software merkt dat de vragen te makkelijk zijn, dan worden ze automatisch lastiger. Een stapje terug of vooruit kan dus altijd. Doordat het niveau precies goed is voor je kind, blijft leren leuk en uitdagend. Dat maakt het effectiever, wat zorgt voor hogere cijfers, meer motivatie en extra zelfvertrouwen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken met Slimleren? Probeer het nu 1 week gratis en vrijblijvend uit.

Daarom kies je voor Slimleren

Door onze software haalt je kind het beste uit zichzelf, omdat leren leuk blijft en makkelijk gaat.

 • Alle kernvakken oefenen

  Van taal en rekenen op de basisschool tot Engels en wiskunde op de middelbare school: oefen alle kernvakken van groep 5 tot en met klas 3.

 • Sluit aan op het lesboek

  Heel handig: je kind kan de schoolboeken instellen, zodat de onderwerpen dezelfde indeling hebben. Zo hoeft hij of zij niet te zoeken en is voorbereiden een eitje.

 • Op het eigen niveau oefenen

  Als je kind de oefeningen lastig vindt, dan zorgt het systeem automatisch voor makkelijkere vragen en andersom. Zo krijgt hij of zij stap voor stap alles onder de knie.

 • Directe uitleg tijdens het oefenen

  Geeft je kind een verkeerd antwoord? Dan krijgt hij of zij meteen een heldere uitleg van de goede oplossing. Zo leert je kind van fouten en is oefenen effectiever.

 • Theorie en video’s bekijken

  Naast oefenen kan je kind bij elk onderwerp een duidelijke theorie-uitleg lezen, vuistregels doornemen en vaak ook een videocollege bekijken.

 • Vrolijk en plezierig leren

  Sterren verzamelen, highscores neerzetten bij minigames en diamanten verzamelen, om ze daarna uit te geven aan grappige items voor Buddy. Dat houdt leren leuk!

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.