Slimleren - Voordelen

Met Slimleren bereidt je je nét even beter voor op je schoolwerk. Oefen met Slimleren resulteert in minder stress voor toetsen, betere resultaten en meer zelfvertrouwen.

Waarom Slimleren?

Slimleren is er om het leerproces van leerlingen makkelijker en plezieriger te maken. Onze programma's zijn leuk om te gebruiken en zorgen voor de meest effectieve leerroute voor iedere leerling. Hierdoor ervaren onze leerlingen minder stress en meer zelfvertrouwen. Lees hieronder meer over de verschillende voordelen van Slimleren.

Meer plezier tijdens het leren

Verschillende spel-elementen maken het oefen met Slimleren veel leuker dan oefenen met andere programma’s. Leerlingen worden bijvoorbeeld uitgedaagd om zoveel mogelijk diamanten te verdienen welke ze kunnen uitgeven aan coole gadgets voor hun Buddy. Diamanten verdien je door vragen goed te beantwoorden en moeilijkere onderwerpen goed af te ronden.

Ook zijn er leuke mini-games ontwikkeld waarmee de basisvaardigheden van taal- & rekenen op een speelse manier geoefend worden. Leerlingen zetten high-scores neer en blijven gemotiveerd om zichzelf hierin te ontwikkelen. Na het afronden van een onderwerpen worden leerlingen beloond met een bronzen-, zilveren- of gouden ster. Dit alles zorgt voor een vrolijke omgeving waar leerlingen gemotiveerd mee blijven werken.

Goedkoper dan bijles

Slimleren heeft programma's ontwikkeld voor alle kernvakken voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool en de klassen 1 t/m 3 van de middelbare school. Alle leerlingen krijgen standaard toegang tot al onze programma's dus of je nu vooruit wilt werken, of juist een stapje terug wilt doen; Slimleren is er voor iedereen.

Niet alleen is Slimleren veel leuker om te gebruiken dan een saaie bijles, het is ook nog eens veel goedkoper. Waar bijlessen tegenwoordig al gauw €25 per uur kosten, kun je Slimleren al gebruiken vanaf €8,95 per maand. Zo maken we goed onderwijs toegankelijk voor alle Nederlandse leerlingen. Slimleren is nu 1 week gratis en vrijblijvend uit te proberen.

Geen stress meer voor toetsen

Met onze programma's hou je gemakkelijk bij welke onderwerpen je al onder de knie hebt, en welke nog wat extra aandacht kunnen gebruiken. Heb je een onderwerp met een gouden ster afgerond? Dan ken je het onderwerp goed genoeg en kun je beter door met een onderwerp waar je wat meer moeite mee hebt. Kom je er even niet uit met een moeilijk onderwerp? Dan kan je altijd de theorie-uitleg, vuistregels, video-college, tips of uitwerkingen van dat onderwerp nog eens raadplegen.

Heb je binnenkort een toets en wil je jezelf echt goed uitdagen? Maak dan een diagnostische toets, en je ziet direct of je er klaar voor bent. Tijdens een diagnostische toets kun je - net zoals bij een echte toets - geen gebruik maken van een van de hulpmiddelen en krijg je tijdens het oefenen geen feedback op je antwoorden. We hebben voor ieder hoofdstuk een diagnostische toets met net iets moeilijkere vragen om jou perfect voor te bereiden.

Betere schoolresultaten & meer zelfvertrouwen

Al onze programma's werken volledig adaptief. Dat betekent dat het systeem het herkent als je ergens moeite mee hebt en daar slim op inspeelt. De vragen worden wat makkelijker en er wordt extra uitleg aangeboden. Blijf je moeite houden met een onderwerp? Dan kan het systeem je aanraden eerst een ander onderwerp te oefenen zodat je daarna - beter voorbereid en met extra zelfvertrouwen - weer opnieuw aan het onderwerp kunt beginnen.

Door iedereen op zijn eigen niveau uit te dagen is het leren niet alleen veel leuker, maar is het ook nog eens veel effectiever. Dat resulteert in betere cijfers, meer motivatie en extra zelfvertrouwen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken met Slimleren? Probeer nu onze programma’s voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.
Wat zijn de kenmerken van ons oefenprogramma?
Wij maken het leren en oefenen van de lesstof zo leuk en makkelijk mogelijk voor jou, zodat jij snel hogere
cijfers haalt op school en het maximale uit jezelf kan halen.
 • Oefen alle kernvakken

  Via je dashboard ga je naar het vak dat je wilt leren of oefenen. In het stofoverzicht vind je al je lesstof en zie je direct waar je nog wat aandacht aan moet besteden.

 • Sluit aan op je schoolboek

  Jouw Slimleren omgeving sluit naadloos aan op de indeling van de boeken die je op school gebruikt. Zo hoef je niet te zoeken en kun je je makkelijk voorbereiden op de proefwerken.

 • Oefen op jouw eigen niveau

  Tijdens het oefenen worden de oefeningen makkelijker en moeilijker afhankelijk van hoe het oefenen gaat. Zo oefen jij op jouw eigen niveau en kun je stap voor stap alles onder de knie krijgen.

 • Directe uitleg tijdens het oefenen

  Tijdens het oefenen krijg je heldere uitleg na het geven van een antwoord, zodat je meteen van je fouten leert. Het oefenen is daardoor veel effectiever dan oefenen met je boek!

 • Overhoor woordjes in alle talen

  Verdien sterren en haal zo hoog mogelijke scores op de onderwerpen die je moet leren voor je proefwerk. Verdien ook coole items voor jouw eigen Buddy en kleed hem aan!

 • Theorie, vuistregels en video’s

  Naast het oefenen kun je ook de heldere theorie-uitleg van alle onderwerpen raadplegen, de vuistregels doornemen en soms zelfs een video-uileg bekijken.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.