Rangtelwoorden

Wil jij online oefenen met het onderwerp Rangtelwoorden? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Rangtelwoorden

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Rangtelwoorden, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Rangtelwoorden
  • rangtelwoorden
  • volgorde

  Theorie

Uitdaging

Rangtelwoorden (ordinals of ordinal numbers) kun je gebruiken om een volgorde aan te geven, of om bijvoorbeeld aan te geven op welke plaats iemand is geëindigd in een wedstrijd. Denk maar aan zinnen als: The Dutch soccerteam finished second in the world championships.

Welke rangtelwoorden er zijn en hoe je deze spelt leggen we je uit in dit onderwerp.

Methode

De eerste 40 rangtelwoorden (ordinal numbers) zijn:

Cardinal Ordinal Cardinal Ordinal
one first twenty-one twenty-first
two second twenty-two twenty-second
three third twenty-three twenty-third
four fourth twenty-four twenty-fourth
five fifth twenty-five twenty-fifth
six sixth twenty-six twenty-sixth
seven seventh twenty-seven twenty-seventh
eight eighth twenty-eight twenty-eighth
nine ninth twenty-nine twenty-ninth
ten tenth thirty thirtieth
eleven eleventh thirty-one thirty-first
twelve twelfth thirty-two thirty-second
thirteen thirteenth thirty-three thirty-third
fourteen fourteenth thirty-four thirty-fourth
fifteen fifteenth thirty-five thirty-fifth
sixteen sixteenth thirty-six thirty-sixth
seventeen seventeenth thirty-seven thirty-seventh
eighteen eighteenth thirty-eight thirty-eighth
nineteen nineteenth thirty-nine thirty-ninth
twenty twentieth forty fortieth

Je ziet dat je in veel gevallen -th achter het getal (cardinals of cardinal numbers) kunt plakken. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, namelijk first, second en third (en twenty-first, thirty-second, etc.).

Let ook op de volgende rangtelwoorden. Hier wordt niet alleen -th achter het getal geplakt, maar verandert er ook iets anders:

Cardinal Ordinal
five fifth
eight eighth
nine ninth
twelve twelfth
twenty twentieth
thirty thirtieth
forty fortieth 
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

In veel gevallen kun je -th achter het getal (cardinals of cardinal numbers) plakken om er een rangtelwoord (ordinals of ordinal numbers) van te maken.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen, waaronder first, second en third (en twenty-first, thirty-second, etc.). Ook fifth, eighth, ninth, twelfth, twentieth, thirtieth, fortieth volgens niet exact de regel dat je alleen maar -th erachter hoeft te plakken.

  Voorbeeldvraag

Zet de volgende getallen (cardinals) om in rangtelwoorden (ordinals).

1. one
2. eight
3. thirty-three
4. fifty-nine
5. two hundred

 

Uitwerking

1. one - first
2. eight - eighth
3. thirty-three - thirty-third
4. fifty-nine - fifty-ninth
5. two hundred - two hundredth

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.