Vragen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden

Wil jij online oefenen met het onderwerp Vragen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Vragen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Vragen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Vragen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden
 • vragen
 • questions
 • vragen met to be
 • vragen met hulpwerkwoorden

  Theorie

Uitdaging

Je kunt op verschillende manieren een vraag stellen in het Engels. Als je een zin tegenkomt waarin het werkwoord to be, een hulpwerkwoord of een andere werkwoord staat, gelden er verschillende regels voor het vragend maken van de zin.

In dit onderwerp leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Methode

Zinnen met werkwoord to be of met hulpwerkwoord

Vragen met to be en hulpwerkwoorden (zoals can / will / mustmayshould) maak je door het hulpwerkwoord vooraan de zin te zetten:

 • You are a very good cook!
  Are you a very good cook?
   
 • He can swim upstream in that river.
  Can he swim upstream in that river?

Zinnen met andere werkwoorden

Voor de overige werkwoorden (de niet-hulpwerkwoorden, dus bijvoorbeeld like, play, see, sing, study, walk, etc.) begin je vragen met een vorm van het werkwoord to do. Na een vorm van to do volgt er dan het hele werkwoord zonder to. Deze vorm van to do wordt ook wel de 'dummy-do' genoemd, omdat het op zichzelf niks betekent in de zin, maar de mogelijkheid biedt om een zin een andere functie te geven (zoals van een zin een vragende zin maken):

 • Your friends like to watch sports.
  Do your friends like to watch sports?

Bij he / she it gebruik je niet do maar does.
Let op: Het werkwoord verliest de s omdat de s nu al in does staat.

 • He spends a lot of money.
  Does he spend a lot of money?
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Vragen met to be en hulpwerkwoorden (zoals can / will / mustmayshould) maak je door het hulpwerkwoord vooraan de zin te zetten.
 • Voor de overige werkwoorden (de niet-hulpwerkwoorden, dus bijvoorbeeld like, play, see, sing, study, walk, etc.) begin je vragen met een vorm van het werkwoord to do.

  Voorbeeldvraag

Maak van elke zin een vragende zin.

1. She is my girlfriend.
2. Karen loves to eat healthy food.
3. We will go to the beach tomorrow.

 

Uitwerking

1. Is she my girlfriend?
2. Does Karen love to eat healthy food?
3. Will we go to the beach tomorrow?

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.