Basis - bijvoeglijk naamwoord

Wil jij online oefenen met het onderwerp Basis - bijvoeglijk naamwoord? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Basis - bijvoeglijk naamwoord

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Basis - bijvoeglijk naamwoord, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Basis - bijvoeglijk naamwoord
  • bijvoeglijk naamwoord
  • BNW

  Theorie

Uitdaging

Hoe herken je een bijvoeglijk naamwoord in een zin?

Methode

Bijvoeglijke naamwoorden zijn woorden die iets zeggen over zelfstandige naamwoorden. Denk bijvoorbeeld aan de jonge man, de lieve kat of het mooie huis. Jonge, lieve en mooie zeggen iets over het woord dat erachter staat (over de zelfstandige naamwoorden).

 

Kijk bijvoorbeeld naar de bijvoeglijke naamwoorden in de volgende zinnen:

De oude vrouw eet iedere avond haar favoriete gerecht.

- oude is een bijvoeglijk naamwoord (zegt iets over de vrouw)
- favoriete is een bijvoeglijk naamwoord (zegt iets over het gerecht)

De lieve jongen was een gesloten boek.

- lieve is een bijvoeglijk naamwoord (zegt iets over de jongen)
- gesloten is een bijvoeglijk naamwoord (het is eigenlijk een bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord, gesloten komt namelijk van het werkwoord sluiten en het zegt hier iets over het boek, namelijk dat het een gesloten boek is)

 

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Bijvoeglijke naamwoorden zijn woorden die iets zeggen over zelfstandige naamwoorden. Denk bijvoorbeeld aan de jonge man, de lieve kat of het mooie huis.

  Voorbeeldvraag

Wat zijn de bijvoeglijke naamwoorden in de volgende zinnen?

a. Mijn chaotische moeder is altijd alles kwijt. 
b. De hoge waterstand zorgde voor overlast. 
c. Het snelle autootje reed vliegensvlug weg. 

 

Uitwerking

a. Mijn chaotische moeder is altijd alles kwijt. 
b. De hoge waterstand zorgde voor overlast. 
c. Het snelle autootje reed vliegensvlug weg. 

De onderstreepte woorden zijn de bijvoeglijke naamwoorden die iets zeggen de zelfstandige naamwoorden; moeder, waterstand en autootje.

 

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.