Ver gevorderd - vergelijkingen

Wil jij online oefenen met het onderwerp Ver gevorderd - vergelijkingen? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Ver gevorderd - vergelijkingen

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Ver gevorderd - vergelijkingen, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Ver gevorderd - vergelijkingen
  • vergelijkingen
  • object
  • beeld
  • kenmerk
  • vergelijken

  Theorie

Uitdaging

Er bestaan ook vele vergelijkingen die je misschien niet heel vaak tegenkomt. Welke vergelijkingen zijn dit zoal?

Methode

Misschien ken je de vergelijking 'zo trouw als een hond'. (= heel erg trouw zijn) Er bestaan nog meer vergelijkingen waarbij het beeld 'een hond' is. Let wel op, bij elke vergelijking met een hond, wordt weer iets heel anders bedoeld. Bijvoorbeeld:

Zo ziek als een hond. (= heel ziek zijn)
Zo moe als een hond. (= heel moe zijn)

Hetzelfde geldt ook voor andere veelgebruikte beelden.

Zo helder als glas. (= als iets volledig duidelijk is)
Zo broos als glas. (= als iets erg breekbaar is)

Zo onnozel als een schaap. (= erg onnozel)
Zo koud als een kaalgeschoren schaap. (= heel erg koud)
Zo mak als een schaap/lammetje. (= heel rustig zijn)

Er bestaan ook meerdere vergelijkingen met hetzelfde kenmerk. Bijvoorbeeld:

Zo zwart als inkt.
Zo zwart als de nacht. 

Zo dom als een ezel.
Zo dom als het achtereind van een koe.
Zo dom als een gans.
Zo dom als touw.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • In een vergelijking wordt (meestal) een kenmerk van een object vergeleken met een beeld.

  Voorbeeldvraag

Welke beelden passen er allemaal bij dit kenmerk?

Zo helder als ....


Uitwerkingen

Zo helder als glas.
Zo helder als kristal.
Zo helder als de brand.
Zo helder als koffiedik. (Dit betekent juist helemaal niet duidelijk.)

 

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.