Basis - assenstelsels en grafieken

Wil jij online oefenen met het onderwerp Basis - assenstelsels en grafieken? Of wil je andere rekenen onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Basis - assenstelsels en grafieken

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Basis - assenstelsels en grafieken, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Basis - assenstelsels en grafieken

  Theorie

Uitdaging

Met woordformules kun je in woorden uitleggen hoe je iets kunt uitrekenen. Hoe een woordformule is opgebouwd en hoe je ermee kunt rekenen, leggen we je uit in deze theorie.

Methode

Om uit te leggen hoe een woordformule werkt, bekijken we eerst het voorbeeld van Gerard.

 

Voorbeeld 1

Gerard gaat samen met zijn vriendin een weekje op vakantie. De huur van het huisje kan berekend worden met de volgende formule: Huur huisje = 50 + 60 × aantal dagen

Als je dus het aantal dagen weet, dan kun je berekenen hoeveel Gerard in totaal aan huurkosten voor het huisje moet betalen.

Het begingetal in deze woordformule is 50. Ook als er 0 dagen zijn verstreken, dan moet er al 50 worden betaald. Daarom noemen we dit het begingetal. Waarschijnlijk zijn dit de kosten voor de schoonmaak van het huisje, dat moet namelijk altijd gebeuren voordat er een nieuwe gast komt, onafhankelijk van hoe lang iemand een het huisje heeft gehuurd.

Het stijggetal in deze woordformule is 60. Met iedere extra dag stijgen de huurkosten van het huisje met 60. Daarom noemen we dit het stijggetal.

 

Voorbeeld 2

Finn spaart elke week 5 euro van zijn zakgeld. In zijn spaarpot zit al 75 euro van zijn verjaardag.

Je kunt hier nu een woordformule van maken. In de spaarpot zit al 75 euro, het begingetal is dus 75. Iedere week stopt Finn 5 euro erbij in de spaarpot, dat is dus het stijggetal.

De woordformule wordt dus: Spaargeld Finn = 75 + 5 x aantal weken

 

Voorbeeld 3

Marian koopt een prepaid kaart voor 15 euro. Voor bellen betaalt ze 0,20 euro per minuut. Ze kan haar beltegoed uitrekenen met de formule: Beltegoed = 15 – 0,20 x aantal minuten

Na hoeveel minuten bellen is haar beltegoed op? Dit kun je uitrekenen door de woordformule gelijk te stellen aan 0, dan is het beltegoed namelijk op.

15 - 0,20 x aantal minuten = 0
0,20 x aantal minuten = 15
aantal minuten = 15 : 0,2 = 75 minuten

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Begingetal = het getal waarmee de grafiek begint
  • Stijggetal = het getal waarmee de grafiek stijgt (of daalt)
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.