Midden-Amerika wateren, gebieden...

Midden-Amerika wateren, gebieden en gebergten - basis

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van Midden-Amerika gehoord en misschien weet je zelfs al wel hoe de landen, hoofdsteden en belangrijke steden heten die in dit continent liggen. En misschien ook wel waar ze liggen.

Maar weet je ook al hoe de belangrijke waterengebieden en gebergten van dit continent heten en waar ze zich in het continent bevinden?

Methode

Midden-Amerika is een gebied in het Amerikaanse werelddeel. Midden-Amerika bestaat kort gezegd uit Mexico, Centraal-Amerika en de Caraïben. Veel mensen denken dat Midden-Amerika niet bij Noord-Amerika hoort, maar dat is wel zo. Behalve het oostelijke deel van Panama hoort Midden-Amerika helemaal bij Noord-Amerika.

De begrippen Midden-Amerika en Centraal-Amerika worden soms met elkaar verward, maar meestal wordt Centraal-Amerika alleen gebruikt om de Centraal-Amerikaanse landbrug (een verbinding van Noord-Amerika en Zuid-Amerika door middel van land, zie het kaartje) aan te geven, terwijl het hele gebied Midden-Amerika wordt genoemd.

Je moet Midden-Amerika niet verwarren met Meso-Amerika. Meso-Amerika is een cultureel-historisch gebied waarin verschillende culturen voorkwamen, maar het is niet raar als je je vergist, want de begrippen Midden- en Meso-Amerika overlappen elkaar wel een beetje.

Veel van de landen in Midden-Amerika liggen in zee, in een eilandengroep die bekend staat als het Caribisch gebied vanwege haar warme klimaat.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Probeer nu gratis