Zuid-Amerika landen - gevorderd

Zuid-Amerika landen - gevorderd

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van Zuid-Amerika gehoord, maar waar welke landen maken precies deel uit van dit continent?

Methode

Zuid-Amerika (ook wel Latijns-Amerika genoemd), is een werelddeel dat aan één kant helemaal wordt afgesloten door bergen. De onderkant van Zuid-Amerika ziet eruit als de hoorn van een dier. In Zuid-Amerika liggen landen zoals Argentinië, Suriname, Brazilië, Peru, Colombia en Chili.

Prinses Máxima, de vrouw van kroonprins Willem-Alexander van Nederland, komt uit Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.

Belangrijke plaatsen

  • Het Amazone-regenwoud is het grootste tropische regenwoud op aarde. Hier leven fascinerende dieren als gordeldieren, reuzen miereneters en boa constrictors.
  • Alle dieren op de Galápagos-eilanden zijn beschermd, waaronder reuzenschildpadden, leguanen en zeevogels met blauwe poten.
  • De Inca-indianen bouwden heel lang geleden, hoog in de bergen de stad Machu Picchu. Delen van de gebouwen en de stadsmuur zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en trekken veel toeristen.
  • De stad Rio de Janeiro is bekend om zijn prachtige stranden en kleurrijke festivals.
  • Het Andesgebergte vormt de langste bergketen op aarde. Sommige gebergten van de Andes zijn vulkanen die nog steeds actief zijn.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Probeer nu gratis