Grafieken en formules

Wil jij online oefenen met het onderwerp Grafieken en formules? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Grafieken en formules

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Grafieken en formules, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Grafieken en formules

  Theorie

Uitdaging

Hoe reken je met een formule en hoe teken je de bijbehorende grafiek?

Methode

Bekijk het volgende voorbeeld:

Ibrahim krijgt in de supermarkt elke keer 11 spaarzegels. Thuis heeft hij al 30 spaarzegels liggen. Hierbij hoort de formule S = 30 + 11k, waarbij S het aantal spaarzegels zijn en k het aantal keer dat Ibrahim naar de supermarkt gaat.

 

a) Hoeveel spaarzegels heeft Ibrahim gespaard na 6 keer naar de supermarkt te zijn gegaan?

In dit geval is k = 6 en kunnen wij dit invullen in de formule:

S = 30 + 11·6

S = 30 + 66

S = 96

Ibrahim heeft 96 spaarzegels gespaard.         

 

b) Vul de onderstaande tabel in en TEKEN de grafiek (ga op de horizontale as tot 20).

$$\newcommand\T{\Rule{0pt}{1em}{.3em}} \begin{array}{c|c|c|c} \mbox{w} & 0 & 5 & 10 & 15 & 20 \T \\\hline \mbox{S} \T & (a) & (b) & (c) & (d) & (e) \end{array}$$

Reken voor elke k de bijbehorende S uit.

(a) = 30 + 11·0 = 30

(b) = 30 + 11·5 = 85

(c) = 30 + 11·10 = 140

(d) = 30 + 11·15 = 195

(e) = 30 + 11·20 = 250

Teken alle punten die zijn gegeven in de tabel in de grafiek. Nu kun je lijnen tussen de punten trekken en ontstaat er de grafiek die je ziet in de afbeelding.

 

c) Wat is het stijggetal en begingetal bij deze formule?

Ibrahim heeft thuis al 30 spaarzegels liggen, dus het begingetal is 30. Elke keer als hij naar de supermarkt gaat krijgt Ibrahim 11 spaarzegels erbij, het aantal spaarzegels stijgt met 11. Dus het stijggetal is 11.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.