Gelijkbenige driehoeken

Wil jij online oefenen met het onderwerp Gelijkbenige driehoeken? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Gelijkbenige driehoeken

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Gelijkbenige driehoeken, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Gelijkbenige driehoeken

  Theorie

Uitdaging

Driehoeken zijn er in allerlei vormen en maten. Sommige driehoeken hebben een speciale naam. Zo heb je gelijkbenige driehoeken, gelijkzijdige driehoeken en rechthoekige driehoeken.

In deze theorie behandelen we deze verschillende driehoeken.

Methode

Gelijkbenige driehoek

Een gelijkbenige driehoek is één van die bijzondere driehoeken. Een gelijkbenige driehoek is een driehoek met 2 gelijke zijden, dus 2 even lange zijden. In zo'n driehoek worden de zijden die even lang zijn de benen genoemd. De andere zijde heet de basis. De hoeken die aan de basis liggen heten basishoeken. Deze basishoeken zijn beide even groot. De andere hoek heet de tophoek. Let op! De tophoek is niet per se de bovenste hoek, de naam heeft dus niets te maken met de plek van de hoek.

Gelijkzijdige driehoek

Een andere bijzondere driehoek is een gelijkzijdige driehoek. Een gelijkzijdige driehoek heeft 3 gelijke zijden. Hierdoor zijn ook de hoeken bij een gelijkzijdige driehoek gelijk.

Rechthoekige driehoek

Een rechthoekige driehoek is een driehoek met een rechte hoek, een hoek van 90° dus. Een driehoek kan tegelijkertijd gelijkbenig en rechthoekig zijn. Dit noemen we dan een gelijkbenige rechthoekige driehoek.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Een gelijkbenige driehoek heeft 2 gelijke zijden.
  • Een gelijkzijdige driehoek heeft 3 gelijke zijden.
  • Een rechthoekige driehoek heeft een hoek van 90°.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.