Aantal kilometer afgelegd berekenen

Wil jij online oefenen met het onderwerp Aantal kilometer afgelegd berekenen? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Aantal kilometer afgelegd berekenen

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Aantal kilometer afgelegd berekenen, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Aantal kilometer afgelegd berekenen

  Theorie

Uitdaging

Hoe reken je het aantal afgelegde kilometers (km) uit?

Methode

Het aantal afgelegde kilometers kan worden berekend als de snelheid en tijd bekend zijn. De snelheid kan worden gegeven in kilometer per uur. Bijvoorbeeld 23 km/uur, dit betekent dat er 23 km in 1 uur wordt afgelegd.

De tijd kan bijvoorbeeld in uren of minuten worden gegeven.

 

Bekijk het volgende voorbeeld:
 
De auto rijdt met een snelheid van 45 km/uur. De auto rijdt 5 uur in totaal. Hoeveel km heeft de auto afgelegd na 5 uur?

In 1 uur wordt 45 km afgelegd. Na 5 uur is de tijd is 5 keer zo lang geworden. De tijd is 5 keer zo lang geworden, dus de afgelegde afstand is ook 5 keer zo lang geworden. De afgelegde afstand berekenen wij door:

45 km x 5 = 225 km

De afgelegde afstand is 225 km.

 

Zoals je ziet was de snelheid in km/uur gegeven en de tijd in uur. In het voorbeeld hieronder is de snelheid in km/uur en de tijd in minuten.

De auto rijdt 90 km/uur. De auto rijdt 20 minuten in totaal. Hoeveel km heeft de auto afgelegd na 20 minuten?

In 1 uur wordt 90 km afgelegd. Wij weten dat er in 1 uur 60 minuten zitten. In 60 minuten wordt er dus 90 km afgelegd. De tijd is korter geworden, namelijk:

60 minuten : 20 minuten = 3

De tijd is 3 keer zo kort geworden. Dit betekent dat de afgelegde afstand dus ook 3 keer zo kort is geworden. De afgelegde afstand berekenen wij door:

90 km : 3 = 30 km

De afgelegde afstand is dus 30 km.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.