Bissectrice

Wil jij online oefenen met het onderwerp Bissectrice? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Bissectrice

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Bissectrice, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Bissectrice
  • bissectrice
  • hoeken
  • zijden
  • benen
  • passer
  • bissectrice tekenen

  Theorie

Uitdaging

De bissectrice is een speciale lijn met specifieke eigenschappen. Door de bissectrice te tekenen kun je ook wat zeggen over afstanden in de figuur.

Wat een bissectrice precies is en hoe je deze kunt tekenen leggen we je uit in deze theorie.

Methode

Een hoek kun je precies door midden delen waardoor de hoek gesplitst wordt in twee even grote hoeken.

De lijn die de hoek door midden deelt heet een bissectrice. In de afbeelding is dit de blauwe lijn.

Elk punt op de bissectrice heeft dezelfde afstand tot beide benen van de hoek. Dus als er een punt in een driehoek op gelijke afstand ligt van beide benen van de hoek, dan ligt dit punt op de bissectrice.

Een bissectrice kun je tekenen met behulp van je passer en je geodriehoek. Zet de benen van je passer een stukje uit elkaar, het maakt niet uit hoever dit is, maar zorg er in ieder geval dat je het niet verder uit elkaar zet dan de lengte van de benen van de hoek in de figuur. Zet de passerpunt in de hoek en teken een cirkel. Je hebt alleen de stukjes van de cirkel nodig, waar deze de benen van de hoek snijdt, je kunt dus ook alleen deze stukjes tekenen.

Vervolgens teken je vanaf beide snijpunten weer twee nieuwe cirkels. Het maakt weer niet uit hoever de benen van je passer uit elkaar staan, als je er maar wel voor zorgt dat de twee cirkels elkaar snijden. Vervolgens kun je een lijn trekken vanuit de hoek door dit snijpunt. Dit is de bissectrice.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Een bissectrice deelt een hoek in twee gelijke hoeken.
  • Elk punt op de bissectrice ligt op gelijke afstand van beide benen van de hoek.

  Voorbeeldvraag

Teken de punten die binnen vierhoek ABCD even ver van de benen van $$\angle C$$ liggen en een afstand hebben tot C van meer dan 2.

 

Uitwerking:

Je wilt de punten die even ver van de benen van hoek C liggen, dus de bissectrice van $$\angle C$$. Daarnaast moeten de punten ook op een afstand van meer dan 2 van $$\angle C$$ af liggen. Hiervoor teken je een cirkel om punt C. Het antwoord is dan alle punten op de bissectrice die buiten de cirkel en binnen de vierhoek liggen. Dit is dus het rode gedeelte van de lijn.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.