Inhoud van een kegel

Wil jij online oefenen met het onderwerp Inhoud van een kegel? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Inhoud van een kegel

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Inhoud van een kegel, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Inhoud van een kegel
  • inhoud
  • kegel
  • inhoud kegel

  Theorie

Uitdaging

Van een kegel kun je de inhoud berekenen. Dit doe je op dezelfde manier als bij een piramide. Het verschil is dat een kegel een cirkel heeft als grondvlak.

In deze theorie leggen we je uit hoe je de inhoud van een kegel kunt berekenen.

Methode

De inhoud van een kegel bereken je met de volgende formule (dezelfde formule als voor het berekenen van de inhoud van een piramide):

$$\bf{\mbox{Inhoud kegel}= \frac{1}{3} · \mbox{oppervlakte grondvlak · hoogte}}$$

Het grondvlak van een kegel is een cirkel en de oppervlakte van een cirkel bereken je met de formule: $$\bf{\pi ·\mbox{ straal}^2}$$

Hierdoor wordt de formule voor de inhoud van de kegel:

$$\bf{\mbox{ Inhoud kegel} = \frac{1}{3} · \pi · \mbox{ straal}^2 · \mbox{ hoogte}}$$

 

Bereken de inhoud van de kegel aan de hand van de volgende stappen:

  1. Bereken de straal van de kegel met:

    $$\bf{\mbox{ straal} = \frac{1}{2} · \mbox{ diameter}}$$

  2. Nu je de hoogte en de straal van het grondvlak weet, kun je de inhoud van de kegel berekenen met:

    $$\bf{\mbox{ Inhoud kegel} = \frac{1}{3} · \pi · \mbox{ straal}^2 · \mbox{ hoogte}}$$

 

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

$$\bf{\mbox{ Inhoud kegel} = \frac{1}{3} · \pi · \mbox{ straal}^2 · \mbox{ hoogte}}$$

  Voorbeeldvraag

De feestmuts op het plaatje is kegelvormig. Op het plaatje zie je dat de diameter van het grondvlakte 14 cm is en de hoogte 20 cm. Bereken de inhoud.

 

Uitwerking: 

$$\mbox{straal} = \frac{1}{2} · 14 = 7$$

$$\mbox{hoogte} = 20$$

$$\mbox{inhoud} = \frac{1}{3} · \pi · \mbox{straal}^2 ·\mbox{hoogte}$$ $$\mbox{inhoud} = \frac{1}{3} · \pi · 7^2 · 20 = 1.026,25 \mbox{cm}^3$$

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.