Zelfstandig naamwoord - onregelmatige meervouden

Wil jij online oefenen met het onderwerp Zelfstandig naamwoord - onregelmatige meervouden? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Zelfstandig naamwoord - onregelmatige meervouden

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Zelfstandig naamwoord - onregelmatige meervouden, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Zelfstandig naamwoord - onregelmatige meervouden
  • meervoud
  • zelfstandig naamwoord

  Theorie

Uitdaging

Naast regelmatige meervouden komen er ook onregelmatige meervouden voor. Zo ken je bijvoorbeeld vast wel het woord children, het meervoud van het woord child. Het meervoud van dit woord kun je niet afleiden aan de regels die je tot nu toe hebt geleerd over regelmatige meervouden.

In dit onderwerp kijken we naar onregelmatige meervouden en kun je oefenen met de spelling van deze meervouden. In dit geval geldt zeker: oefening baart kunst!

Methode

Sommige zelfstandige naamwoorden hebben een onregelmatig meervoud. Deze woorden zul je gewoon uit je hoofd moeten leren.

Een paar voorbeelden:

child (kind) children
foot (voet) feet
goose (gans) geese
man (man) men
mouse (muis) mice
quiz (quiz) quizzes 
tooth (tand) teeth
woman (vrouw) women
fireman (brandweerman firemen

Bij de volgende voorbeelden is het meervoud hetzelfde als het enkelvoud:

deer (hert) deer
fish (vis)  fish 
moose (eland) moose 
sheep (schaap)  sheep

De volgende voorbeelden zijn meervouden van woorden uit het Latijn of Grieks:

stimulus (stimulant) stimuli
cactus (cactus) cacti
crisis (crisis) crises 
oasis (oase) oases
bacterium (bacterie) bacteria
medium (middel) media 
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

Oefening baart kunst!

  Voorbeeldvraag

Wat is het meervoud van de volgende woorden?

1. tooth
2. sheep
3. museum
4. mouse
5. child

 

Uitwerking

1. teeth
2. sheep
3. musea
4. mice
5. children

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.