Where, were, we're

Wil jij online oefenen met het onderwerp where, were, we're? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

where, were, we're

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp where, were, we're, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

where, were, we're

  Theorie

Uitdaging

Drie woorden die vaak door elkaar worden gehaald zijn where, were en we're. Als je de woorden uitspreekt lijken ze namelijk erg veel op elkaar, en ook als je ze opschrijft.

Maar wanneer gebruik je dan where, wanneer were en wanneer gebruik je we're? Dat leggen we je uit in dit onderwerp!

Methode

Het woord where betekent waar:

 • Where have you been today, Joey?
 • Waar ben je geweest vandaag, Joey?

Het woord were is verleden tijd van to be. Het betekent was of waren. Ook kan were onderdeel zijn van de 'past continuous' werkwoordsvorm, wat uit twee delen bestaat: was/were + het werkwoord dat eindigt op -ing. De betekenis van were valt dan weg.

 • You were the first to arrive here. Well done, my boy!
 • Jij was de eerste die hier arriveerde. Goed gedaan, mijn jongen.

 • I could see that after that movie my parents were feeling sad.
 • Ik kon zien dat na die film mijn ouders zich verdrietig voelden.

De samentrekking we're is een verkorting van we are en betekent wij zijn:

 • We're at the top already. Are you still at the foot of the mountain?
 • Wij zijn al op de top. Zijn jullie nog aan de voet van de berg?
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Het woord where betekent waar.
 • Het woord were is verleden tijd van to be. Het betekent was of waren.
 • De samentrekking we're is een verkorting van we are en betekent wij zijn.

  Voorbeeldvraag

Vul de lege plek in de zin aan. Kies uit: where, were or we're.

1. It looks like ..... at the end of the tunnel.
2. Can you tell me ..... the end of the tunnel is?
3. We ..... at the end of the tunnel, when the tunnel lights went out.

 

Uitwerking

1. It looks like we're at the end of the tunnel.
2. Can you tell me where the end of the tunnel is?
3. We were at the end of the tunnel, when the tunnel lights went out.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.