Your, you're

Wil jij online oefenen met het onderwerp your, you're? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

your, you're

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp your, you're, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

your, you're

  Theorie

Uitdaging

De woorden your en you're worden weleens met elkaar verward, omdat ze hetzelfde worden uitgesproken en ze ook in schrift niet veel van elkaar verschillen.

Maar wanneer gebruik je dan your en wanneer gebruik je you're? Dat leggen we je uit in dit onderwerp!

Methode

Your is een bezittelijk voornaamwoord en betekent jejouw, uw of jullie:

 • Let's go to your place!
 • Laten we naar jouw/jullie huis gaan!
 • I am sorry, I spilled some coffee on your book.
 • Het spijt me, ik heb wat koffie op je boek gemorst.

You're is de combinatie van een persoonlijk voornaamwoord (you) en de verkorte versie van het werkwoord are ('re) en betekent u/je/jij bent. Ook kan het onderdeel uitmaken van de present continuous, wat bestaat uit de tegenwoordige tijd van to be + een werkwoord dat eindigt op -ing. In dit geval valt de betekenis van you're weg.

 • You're the most enthousiastic person I've ever met.
 • Jij bent de meest enthousiaste persoon die ik oot heb ontmoet.
 • Congratulations. I guess you're better at chess than I am.
 • Gefeliciteerd. Het lijkt erop dat jij beter in schaken bent dan ik.

 • Sorry, you're standing on private property so I kindly have to ask you to go away.
 • Sorry, u/jij staat op privé terrein dus ik moet u/jou vriendelijk vragen om weg te gaan.
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Your is een bezittelijk voornaamwoord en betekent jejouw, uw of jullie.
 • You're is de combinatie van een persoonlijk voornaamwoord (you) en de verkorte versie van het werkwoord are ('re) en betekent je/jij bent.

  Voorbeeldvraag

Vul de lege plek in de zin aan. Kies uit: your or you're.

1. ..... one of my best friends.
2. Is Frank ..... friend or is it ..... brother's friend?
3. ..... a much better singer than ..... father is.

 

Uitwerking

1. You're one of my best friends.
2. Is Frank your friend or is it your brother's friend?
3. You're a much better singer than your father is. 

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.