Voorzetsels

Wil jij online oefenen met het onderwerp Voorzetsels? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Voorzetsels

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Voorzetsels, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Voorzetsels

  Theorie

Uitdaging

Hoe vind je het voorzetsel in een zin?

Methode

Het voorzetsel geeft vaak een plaats aan. Je kunt dit vaak herkennen door het woord ‘kooi’ erachter te plaatsen:

  • Viktoria staat naast de kooi
  • De vogel slaapt in de kooi
  • De papegaai zit op de kooi

Ook kan dit een tijd aangeven. Je kunt het voorzetsel dan herkennen door het woord ‘pauze’ erachter te plaatsen:

  • Tijdens de pauze spelen de kinderen buiten
  • Sinds de pauze heeft de juf Alek niet meer gezien
  • Tot de pauze heb je de tijd om de sommen af te maken.

 

Het voorzetsel kan dus vaak voor de woorden kooi en pauze worden geplaatst, maar dit is niet altijd het geval:

  • Ik ben geboren te Amsterdam.

Het woord te is een voorzetsel. Het geeft in dit geval een plaats aan.

  • Behalve hagelslag vind ik alles lekker op mijn broodje.

Het woord behalve is een voorzetsel en staat voor het zelfstandig naamwoord de hagelslag. Dit wordt duidelijker als wij behalve vervangen met het voorzetsel naast: Naast hagelslag vind ik alles lekker op mijn broodje.

 

Let op: soms lijkt het of een woord een voorzetsel is, maar hoort dit eigenlijk bij een werkwoord.

  • De lichten in de woonkamer vielen plotseling uit

Het woord uit lijkt hier op een voorzetsel, maar is deel van het werkwoord uitvallen. Het woord in is hier wel een voorzetsel.

 

Bekijk het volgende voorbeeld. Wat zijn de voorzetsels in deze zin?

  • Tanya ging na school met haar vriendinnen naar de bioscoop.

Het woord na kan voor ‘de pauze’ worden geplaatst: na de pauze.
Het woord naar kan voor ‘de kooi’ worden geplaatst: naar de kooi.

Na en naar zijn dus voorzetsels.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.