Gevorderd - persoonsvorm & voltooid deelwoord

Wil jij online oefenen met het onderwerp Gevorderd - persoonsvorm & voltooid deelwoord? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Gevorderd - persoonsvorm & voltooid deelwoord

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Gevorderd - persoonsvorm & voltooid deelwoord, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Gevorderd - persoonsvorm & voltooid deelwoord
  • persoonsvorm
  • voltooid deelwoord
  • zwakke werkwoorden
  • sterke werkwoorden
  • moeilijke werkwoorden

  Theorie

Uitdaging

Hoe schrijf je de persoonsvorm en het voltooid deelwoord van moeilijke zwakke en sterke werkwoorden?

Methode

Als je een werkwoord niet kent of het een moeilijk werkwoord vindt, dan kan je nog steeds makkelijk de juiste spelling van de persoonsvorm of het voltooid deelwoord bepalen als je vasthoudt aan wat je hebt geleerd over deze werkwoordsvormen.

De eerste stap is altijd om na te gaan of je te maken hebt met een zwak of een sterk werkwoord en daarna of het gaat om een persoonsvorm of een voltooid deelwoord. Vervolgens volg je de regels die je hebt geleerd over deze vormen en bepaal je zo hoe je het schrijft (op Slimleren staat veel uitgebreide uitleg over de spelling van deze werkwoordsvormen!).

Door veel te oefenen gaan de regels steeds natuurlijker aanvoelen en hoef je er vaak niet meer bij na te denken maar weet je de juiste spelling vanzelf. Alleen bij de werkwoorden die je niet kent of nooit hebt geoefend zal je dan weer aan de regels moeten denken.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • De eerste stap is altijd om na te gaan of je te maken hebt met een zwak of een sterk werkwoord en daarna of het gaat om een persoonsvorm of een voltooid deelwoord.

  Voorbeeldvraag

Hoe schrijf je de persoonsvorm of het voltooid deelwoord?

a. Vroeger kon ik erg goed turnen, maar Maria heeft dat nooit goed ..... (kunnen).
b. Samen met mijn vader ..... (timmeren, vt) mijn broer en ik in enkele dagen een hele schuur in elkaar.
c. De verpleegster ..... (helpen, vt) de patiënt uit bed te komen.

 

Uitwerkingen

a. Vroeger kon ik erg goed turnen, maar Maria heeft dat nooit goed gekund.
b. Samen met mijn vader timmerden mijn broer en ik in enkele dagen een hele schuur in elkaar.
c. De verpleegster hielp de patiënt uit bed te komen.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.