Gevorderd enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord

Wil jij online oefenen met het onderwerp Gevorderd enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Gevorderd enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Gevorderd enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Gevorderd enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord
  • zelfstandig naamwoord
  • moeilijke zelfstandig naamwoorden
  • enkelvoud
  • meervoud

  Theorie

Uitdaging

Hoe spel je een zelfstandig naamwoord correct en hoe bepaal je welk woord op welke plek moet staan als het gaat om moeilijke zelfstandig naamwoorden?

Methode

Lees de zin goed en probeer daaruit te halen of je het zelfstandig naamwoord in het enkelvoud of meervoud moet schrijven. Kijk vooral naar wat er vóór het zelfstandig naamwoord staat en zorg ervoor dat de zin logisch klinkt.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de volgende zin: Hij repareerde de blokhut met een ....... Je kan nu kiezen tussen de volgende woorden: hamer of tandenborstel.

Doordat er "een" voor staat weer je dat het gaat om enkelvoud. Als je tandenborstel invult, dan is dat qua spelling helemaal correct. De zelfstandig naamwoorden staan in de juiste tijd dus daar gaat niets fout, maar de context van de zin is wel een beetje vreemd. Een tandenborstel is niet het meest gebruikelijke gereedschap om een blokhut mee te repareren. Een hamer daarentegen wel.

Kijk dus ook goed naar de betekenis van de woorden en de gehele zin als je moet bepalen welk woord op welke plek moet staan.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Kijk goed naar wat er vóór het zelfstandig naamwoord staat.
  • Let er ook op dat de zin klopt en dat het geen gekke zin wordt met woorden op de verkeerde plek.

  Voorbeeldvraag

Welk zelfstandig naamwoord moet op welke plaats?

De ...... staan op het punt een lastige ...... te nemen omtrent de .......

a. huizenmarkt
b. beslissing
c. politici

 

Uitwerkingen

De politici staan op het punt een lastige beslissing te nemen omtrent de huizenmarkt.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.