Soms voorkomend - spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen

Wil jij online oefenen met het onderwerp Soms voorkomend - spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen? Of wil je andere nederlands onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Soms voorkomend - spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Soms voorkomend - spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Soms voorkomend - spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen
  • spreekwoorden
  • gezegden
  • uitdrukkingen

  Theorie

Uitdaging

Naast veelgebruikte spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen zijn er ook heel veel die je niet zo vaak hoort. Wat betekenen al die spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen nou eigenlijk?

Methode

Van veel spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen die je misschien nog niet kent, zou je wel kunnen bedenken wat ze ongeveer betekenen.

Bijvoorbeeld het spreekwoord: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Misschien kun je door deze zin goed te lezen wel bedenken dat men hiermee zou kunnen bedoelen dat liegen altijd een slecht idee is, want de waarheid komt vroeg of laat toch uit.

Maar ook veel spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen zijn op een dusdanige manier geformuleerd, dat je wel heel veel fantasie nodig hebt om de betekenis te raden:

Hoge bomen vangen veel wind - belangrijke/bekende mensen krijgen ook sneller kritiek.
Vieze varkens worden niet vet - wees niet te kritisch wat eten betreft, eet gewoon wat je voorgeschoteld krijgt.

Daarom is toch de enige manier om veel spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen te leren: veel lezen en veel oefenen.

 

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • De enige manier om veel spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen te leren: veel lezen en oefenen.

  Voorbeeldvraag

Vul de juiste woorden op de lege plekken in.
a. Vertrouwen komt te voet en gaat te ...
b. Op ... zaad zitten.
c. Dat is een ... van eigen deeg.


Uitwerking:

a. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard --> Het is makkelijker om iemands vertrouwen te schaden, dan vertrouwen te winnen.
b. Op zwart zaad zitten --> Heel weinig geld hebben.
c. Dat is een koekje van eigen deeg --> Vervelend behandelt worden nadat je hetzelfde bij anderen deed.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.