Kloktijden: per minuut (digitaal)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Kloktijden: per minuut (digitaal)? Of wil je andere rekenen onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Kloktijden: per minuut (digitaal)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Kloktijden: per minuut (digitaal), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Kloktijden: per minuut (digitaal)

  Theorie

Uitdaging

Op een digitale klok kun je zien hoe laat het is. Het belangrijkste is dat je uren, halve uren en kwartieren kunt lezen op een digitale klok.

Hoe dat werkt leggen je hier uit.

Methode

In een dag zit 24 uur en in een uur zit 60 minuten. Het mooie van een digitale klok is, is dat de uren tot 24 gaan en de minuten tot 60 gaan! Op een digitale klok kun je dus iedere minuut van de dag precies aflezen.

Hoe ziet een digitale klok eruit?

 • Er staan altijd vier cijfers op een digitale klok, met daartussen puntjes.
 • Links van de puntjes zie je de uren, rechts van de puntjes zie je de minuten.
 • Het deel links van de puntjes doet dus eigenlijk hetzelfde als de kleine wijzer op een normaal horloge (deze geeft de uren aan).
 • Het deel rechts van de puntjes doet dus eigenlijk hetzelfde als de grote wijzer op een normaal horloge (deze geeft de minuten aan).

Onthoudt altijd de volgende regels over digitale klokken:

 • Als het twaalf uur in de nacht is, dan staat de digitale klok op 00:00 uur.
 • Twaalf uur later is het weer twaalf uur, maar dan in de middag. De klok staat dan op 12.00 uur.
 • Als het dan één uur later is, dan staat de klok op 13:00 uur (namelijk 12 + 1 = 13). Aan het getal 13 kun je zien dat het één uur in de middag is, en niet één uur in de nacht.

Kijk maar naar de klokken in de afbeelding:

 1. Als je op de klok 16:00 ziet, dan betekent dat dat het vier uur in de middag is. Dat weet je door er 12 vanaf te trekken. Als er 04:00 had gestaan, dan was het vier uur in de nacht geweest.
 2. Als je op de klok 16:15 ziet, dan is het kwart over vier in de middag.
 3. Als je op de klok 16:30 ziet, dan is het half vijf in de middag.
 4. Als je op de klok 16:45 ziet, dan is het kwart voor vijf in de middag.
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Het deel links van de puntjes doet dus eigenlijk hetzelfde als de kleine wijzer op een normaal horloge (deze geeft de uren aan).
 • Het deel rechts van de puntjes doet dus eigenlijk hetzelfde als de grote wijzer op een normaal horloge (deze geeft de minuten aan).
 • Als het getal links van de puntjes groter is dan 12, dan is het sowieso in de middag of avond. Trek er dan 12 vanaf om te weten hoe laat het is.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.