Omrekenen van lengtematen met meerdere stappen (km, m, dm, cm, mm)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Omrekenen van lengtematen met meerdere stappen (km, m, dm, cm, mm)? Of wil je andere rekenen onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Omrekenen van lengtematen met meerdere stappen (km, m, dm, cm, mm)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Omrekenen van lengtematen met meerdere stappen (km, m, dm, cm, mm), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Omrekenen van lengtematen met meerdere stappen (km, m, dm, cm, mm)

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens gehoord van kilometers, meters, decimeters, centimeters en millimeters.

Maar hoe kun je de ene lengtemaat omrekenen in de andere lengtemaat?

Methode

1 kilometer (km) = 1.000 meter (m)

1 meter (m) = 10 decimeter (dm) = 100 centimeter (cm) = 1.000 millimeter (mm)

15 meter (m) = 150 decimeter (dm) = 1.500 centimeter (cm) = 15.000 millimeter (mm)

 

Van meter naar decimeter

Als je dus bijvoorbeeld wilt weten hoeveel decimeter 15 meter is, dan moet je dat vermenigvuldigen met 10, want 1 meter is 10 decimeter. Dan kun je dus berekenen dat 15 meter gelijk is aan 150 decimeter.

 

Van decimeter naar centimeter

Als je daarna wilt berekenen hoeveel centimeter 150 decimeter is, dan moet je dat weer vermenigvuldigen met 10, want 1 decimeter is 10 centimeter. Dan kun je dus berekenen dat 150 decimeter gelijk is aan 1.500 centimeter.

 

Terugrekenen

Als je wilt terugrekenen van bijvoorbeeld millimeter naar centimeter, dan moet je niet vermenigvuldigen met 10, maar delen door 10. Stel: je hebt 340 millimeter. Als je wilt weten hoeveel centimeter dat is, dan moet je delen voor 10, want 1 centimeter is 10 millimeter. Dan kun je dus berekenen dat 340 millimeter gelijk is aan 34 centimeter.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.