Gevorderd - Rekenen met lengtematen

Wil jij online oefenen met het onderwerp Gevorderd - Rekenen met lengtematen? Of wil je andere rekenen onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Gevorderd - Rekenen met lengtematen

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Gevorderd - Rekenen met lengtematen, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Gevorderd - Rekenen met lengtematen

  Theorie

Uitdaging

Om de lengte of afstand van iets aan te geven gebruiken we vaak kilometers, meters, decimeters, centimeters en millimeters (en ook hectometers en decameters).

Hoe kun je verschillende lengtematen optellen en aftrekken?

Methode

De afkortingen voor de verschillende lengtematen zijn:

km = kilometer
hm = hectometer
dam = decameter
m = meter
dm = decimeter
cm = centimeter
mm = millimeter

In het plaatje hiernaast is het trappetje voor lengtematen te zien. Dit laat de stappen tussen de verschillende lengtematen zien. Zoals je ziet is elke stap naar beneden x 10 en elke stap naar boven : 10. Dus 1 cm = 10 mm en 100 m = 10 dm.
 
Om uit te rekenen hoeveel decameter in 24,57 kilometer zit, zien wij in het plaatje dat er niet 1 sprongetje tussen km en dam zit, maar 2 sprongetjes naar beneden. Dit betekent dat: 24,57 km x 10 x 10 = 2457 dam. Dus 24,57 km = 2457 dam.

Om uit te rekenen hoeveel hectometer in 2345122 millimeter zit, zien wij in het plaatje dat er niet 1 sprongetje tussen mm en hm zit, maar 5 sprongetjes naar boven. Dit betekent dat: 2345122 mm : 10 : 10 : 10 : 10 : 10 = 23,45122 hm.

Zodra je gaat optellen en aftrekken met verschillende lengtematen, zul je eerst alle lengtematen moeten omrekenen naar de gevraagde lengtemaat.

Voorbeeld: hoeveel meter is 86 dm + 93,04 hm?
Om deze optelsom te kunnen uitrekenen, zul je eerst de verschillende lengtematen (86 dm en 93,04 hm) moeten omrekenen naar meters. Gebruik hiervoor het trappetje:

  • Van dm naar m is 1 sprongetje van 10 op de trap naar boven nodig en op de trap naar boven is delen:

    86 dm : 10 = 8,6 m

  • Van hm naar m zijn 2 sprongetje van 10 op de trap naar beneden nodig en op de trap naar beneden is vermenigvuldigen:

    93,04 hm x 10 x 10 = 9304 m

Vervolgens tel je deze uitkomsten bij elkaar op: 8,6 m + 9304 m = 9312,6 m.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.