Gevorderd enkelvoud & meervoud - persoonsvorm tt

Wil jij online oefenen met het onderwerp Gevorderd enkelvoud & meervoud - persoonsvorm tt? Of wil je andere spelling onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Gevorderd enkelvoud & meervoud - persoonsvorm tt

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Gevorderd enkelvoud & meervoud - persoonsvorm tt, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Gevorderd enkelvoud & meervoud - persoonsvorm tt
  • persoonsvorm
  • persoonsvorm tegenwoordige tijd
  • werkwoord
  • sterke werkwoorden
  • enkelvoud
  • meervoud

  Theorie

Uitdaging

Hoe schrijf je de persoonsvorm van moeilijke werkwoorden in enkelvoud & meervoud tegenwoordige tijd?

Methode

Als je een werkwoord niet kent of het een moeilijk werkwoord vindt, dan kan je nog steeds makkelijk de juiste spelling van de persoonsvorm bepalen als je vasthoudt aan wat je hebt geleerd over deze persoonsvormen.

 

Ik                           stam                        ik?

Jij                           stam+t

                               stam                        jij?

Hij/zij/u/het         stam+t                       hij/zij/u/het?

Wij/jullie/zij          hele werkwoord      wij/jullie/zij?

 

Let op: sommige werkwoorden zijn sterke werkwoorden (deze zijn onregelmatig) en volgen dus niet deze regels. Je moet onthouden hoe je de persoonsvormen van deze sterke werkwoorden schrijft door er veel mee te oefenen. Een paar werkwoorden hebben in de tegenwoordige tijd aparte regels:

hebben - ik heb - jij hebt - hij heeft - wij hebben

zijn - ik ben - jij bent - hij is - wij zijn

kunnen - ik kan - jij kunt/kan - hij kan - wij kunnen

zullen - ik zal - jij zult - hij zal - wij zullen

mogen - ik mag - jij mag - hij mag - wij mogen

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • in het enkelvoud gebruik je de stam of de stam+t
  • in het meervoud gebruik je het hele werkwoord
  • sommige werkwoorden zijn sterke werkwoorden en volgen niet de standaard regels

  Voorbeeldvraag

Schrijf de juiste persoonsvorm in de tegenwoordige tijd in de zin.

a. De bloemist ..... (hebben) de mooiste bloemen voor zijn zaak staan.
b. De agenten ..... (arresteren) de boeven voordat ze de bank hebben beroofd.
c. Ik ..... (oriënteren) me voornamelijk op de Olympische Spelen.

 

Uitwerkingen

a. onregelmatig werkwoord hebben = hij heeft = heeft
b. hele werkwoord = arresteren
c. ik = stam = oriënteer

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.