Aanvullende regels - werkwoorden uit het Engels

Wil jij online oefenen met het onderwerp Aanvullende regels - werkwoorden uit het Engels? Of wil je andere spelling onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Aanvullende regels - werkwoorden uit het Engels

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Aanvullende regels - werkwoorden uit het Engels, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Aanvullende regels - werkwoorden uit het Engels
  • werkwoord
  • moeilijke werkwoorden
  • werkwoorden uit het Engels
  • Engels

  Theorie

Uitdaging

Wat zijn de aanvullende regels van het spellen van werkwoorden uit de Engelse taal?

Methode

Er zijn nog twee belangrijke regels die je moet weten om alle Nederlandse werkwoorden uit de Engelse taal goed te kunnen spellen. 

 

1 - Staat er een dubbele medeklinker voor -en, dan haal je één medeklinker weg in de stam en de andere vervoegingen

Sommige werkwoorden hebben twee keer dezelfde medeklinker voor de laatste letters -en (zoals scannen, inloggen, grillen en plannen). Hier wordt bij de vervoegingen een medeklinker weggehaald: 

scannen - ik scande - ik heb gescand
inloggen - ik logde in - ik heb ingelogd
grillen - ik grilde - ik heb gegrild
plannen - ik plande - ik heb gepland

 

2 - Eindigt de stam op een e, dan kijk je voor 't kofschip naar de voorgaande letter

Bij sommige werkwoorden eindigt de stam (= de ik-vorm) op een e, zoals bij faken (ik fake), skypen (ik skype) en deleten (ik delete). Bij deze werkwoorden moet je om de regel van 't kofschip toe te kunnen passen kijken naar de letter die voor die e staat in het hele werkwoord. Dus bijvoorbeeld naar skypen, deleten en faken. Je gebruikt dus die letter om te bepalen of er een t of een d achterkomt, maar bij de verleden tijd en het voltooid deelwoord schrijf je wel nog steeds de hele stam op (inclusief die e erachter!) in alle vervoegingen. Zie de volgende voorbeelden:

faken - ik fakete - ik heb gefaket (dus niet fakte of gefakte, want dan klopt de uitspraak niet)
skypen - ik skypete - ik heb geskypet
liken - ik likete - ik heb geliket

saven - ik savede - ik heb gesaved
timen - ik timede - ik heb getimed
managen - ik managede - ik heb gemanaged

Let op: bij werkwoorden die in de ik-vorm op -te of -de eindigen, gaan de verleden tijd en voltooid deelwoord er vreemd uitzien omdat er dan nog een keer -te of -de achterkomt, maar zo is het wel correct geschreven:

deleten - ik deletete - ik heb gedeletet
upgraden - ik upgradede - ik heb geüpgraded

 

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Staat er een dubbele medeklinker voor -en, dan haal je één medeklinker weg in de stam en de andere vervoegingen.
  • Eindigt de stam op een e, dan kijk je voor 't kofschip naar de voorgaande letter.

  Voorbeeldvraag

Hoe schrijf je de vervoegingen van deze werkwoorden uit het Engels?

a. stressen - ik ..... - ik heb .....
b. racen - ik ..... - ik heb .....
c. downgraden - ik ..... - ik heb .....

 

Uitwerkingen

a. stressen - ik streste - ik heb gestrest
b. racen - ik racete - ik heb geracet
c. downgraden - ik downgradede - ik heb gedowngraded

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.