Basis enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord

Wil jij online oefenen met het onderwerp Basis enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord? Of wil je andere spelling onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Basis enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Basis enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Basis enkelvoud & meervoud - zelfstandig naamwoord
  • zelfstandig naamwoord
  • enkelvoud
  • meervoud

  Theorie

Uitdaging

Hoe spel je een zelfstandig naamwoord correct en hoe bepaal je of je de enkelvoudsvorm of de meervoudsvorm van zelfstandig naamwoorden moet schrijven?

Methode

In een zin kunnen meerdere zelfstandig naamwoorden voorkomen, in enkelvoud en in meervoud. Bijvoorbeeld de volgende zin:

In het ...... zijn vijf ...... en één ...... neergezet, en een ...... voor de .......

Als je in deze zin de volgende woorden zou moeten invullen, hoe zou je dat dan doen?

-verwarming
-huis
-kapstok
-warmte
-kasten

Je kan in de zin aan het woord "vijf" bijvoorbeeld zien dat het om meervoud gaat en aan "één" dat het om enkelvoud gaat. Verder zou je moeten kunnen zien welke woorden waar moeten staan om de zin logisch te maken.

In het huis zijn vijf kasten en één kapstok neergezet, en een verwarming voor de warmte.

Kijk dus goed naar wat er vóór het zelfstandig naamwoord staat. Let er ook op dat de zin klopt en dat het geen gekke zin wordt met woorden op de verkeerde plek. Overigens zijn er een aantal zelfstandig naamwoord die alleen een enkelvoud kennen (bijvoorbeeld politie, zand) of alleen een meervoud kennen (bijvoorbeel hersenen).

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Kijk goed naar wat er vóór het zelfstandig naamwoord staat.
  • Let er ook op dat de zin klopt en dat het geen gekke zin wordt met woorden op de verkeerde plek.

  Voorbeeldvraag

Welk zelfstandig naamwoord moet op welke plaats?

Ik moet een aantal ...... inpakken zodat we morgenochtend direct kunnen inladen en met de ...... naar ons nieuwe ...... kunnen rijden.

a. vrachtwagen
b. verhuisdozen
c. huis

 

Uitwerkingen

Ik moet een aantal verhuisdozen inpakken zodat we morgenochtend direct kunnen inladen en met de vrachtwagen naar ons nieuwe huis kunnen rijden.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.