Azië hoofdsteden - gevorderd

Azië hoofdsteden - gevorderd

  Theorie

Uitdaging

Je hebt vast weleens van Azië gehoord, maar waar welke landen en steden maken deel uit van dit continent?

Methode

Azië is een continent. Het is wat landoppervlakte betreft het grootste continent ter wereld. De oppervlakte van Azië is ongeveer 43.810.000 km², bijna een derde van de totale landoppervlakte op aarde.

Het is ook het continent met de grootste bevolking. In totaal wonen er zo'n 3,8 miljard mensen. Dat is meer dan 60% van alle mensen op de hele wereld.

Belangrijke plaatsen

  • De Chinese Muur is de langste muur op Aarde. Op de muur zijn uitkijktorens gebouwd en zijn voor paarden begaanbare paarden aangelegd.
  • De berg Fuji is de hoogste berg van Japan. De top is de krater van een vulkaan die niet meer uitbarst.
  • Keizers van China leefden in het keizerlijk paleis met zijn 9.999 kamers. Als je vanaf je geboortedag elke dag in een andere kamer zou rondbrengen, zou je 27 jaar zijn voordat je alle kamers had gehad!
  • De Taj Mahal werd door een Indische koning gebouwd als begraafplaats voor zijn koningin. Er werd ongeveer 20 jaar aan gewerkt door duizenden mensen.
  • De stad Bangkok werd oorspronkelijk langs rivieren en kanalen gebouwd. Voordat er straten waren, verplaatsten de inwoners zich per boot of op de rug van een olifant.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Probeer nu gratis