Globale grafieken

Wil jij online oefenen met het onderwerp Globale grafieken? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Globale grafieken

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Globale grafieken, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Globale grafieken
 • constant
 • stijgen
 • dalen
 • globale grafieken
 • soorten grafieken

  Video

  Theorie

Uitdaging

Globale grafieken zijn grafieken waarbij langs de assen geen getallen staan. Je kunt de gegevens dan niet precies aflezen. Toch kunnen deze grafieken je een hoop informatie geven.

In deze theorie behandelen we het verloop van globale grafieken.

Methode

Bij globale grafieken staat er bij de assen wel waar de grafiek over gaat, maar geen exacte waarden.

Bij deze grafieken letten we vooral op het verloop, dit betekent de vorm van de grafiek.

 • Het deel van een grafiek is stijgend als de lijn van het deel omhoog loopt.
 • Het deel van een grafiek is dalend als de lijn van het deel naar beneden loopt.
 • Het deel van een grafiek is constant als de lijn van het deel recht, dus horizontaal loopt.

Kijk naar de afbeelding 'Grafiek mazelen'. Je ziet dat de lijn van de grafiek naar beneden gaat. Dit betekent dat de mazelen sterfte in Nederland gedaald is in een aantal jaar tijd. Het verloop van jaren staat namelijk op de x-as.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Het deel van een grafiek is stijgend als de lijn van het deel omhoog loopt.
 • Het deel van een grafiek is dalend als de lijn van het deel naar beneden loopt.
 • Het deel van een grafiek is constant als de lijn van het deel recht, dus horizontaal loopt.

  Voorbeeldvraag

a. Welke stukken van de grafiek zijn stijgend?

b. Weke stukken van de grafiek zijn dalend?

c. Welke stukken van de grafiek zijn constant?

 

Uitwerking

a. De grafiek stijgt bij de stukken b en d.

b. De grafiek daalt bij de stukken f en g.

c. De grafiek is constant bij de stukken a, c, e en h.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.