Negatieve getallen (de thermometer)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Negatieve getallen (de thermometer)? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Negatieve getallen (de thermometer)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Negatieve getallen (de thermometer), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Negatieve getallen (de thermometer)

  Theorie

Uitdaging

In de zomermaanden is het in Nederland vaak lekker warm. Soms is het wel 30 graden Celsius! In de herfst koelt het dan af en is het een stuk frisser. In de winter kan het zelfs zo koud worden dat het gaat vriezen. Het kan dan bijvoorbeeld wel -10 graden Celsius zijn.

Als er een min-teken (-) voor staat, dan is het een negatief getal. Maar hoe werkt dat precies?

Methode

In de afbeelding zie je twee thermometers: de ene thermometer meet een temperatuur van 30 ºC en de andere thermometer meet een temperatuur van -30 ºC. Op een thermometer komen dus negatieve getallen voor. Er staat dan een min-teken (-) voor het getal.

 

Rekenvoorbeeld

Bekijk het volgende voorbeeld: Vandaag is de temperatuur 4 ºC. Morgen wordt het 10 ºC kouder. Hoe koud wordt het morgen?

Je krijgt dus 4 - 10. Je deelt nu de 10 eigenlijk op in twee delen. Je trekt eerst hetzelfde getal af van de 4 om 0 te krijgen, dus: 4 - 4 = 0. Je hebt van de 10 nu nog 6 over. Dit overgebleven getal trek je weer van de 0 af. Je houdt dus nu een negatief getal over, namelijk: -6. Het juiste antwoord is dus 4 - 10 = -6.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.