Van percentage naar deel van de totale hoeveelheid

Wil jij online oefenen met het onderwerp Van percentage naar deel van de totale hoeveelheid? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Van percentage naar deel van de totale hoeveelheid

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Van percentage naar deel van de totale hoeveelheid, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Van percentage naar deel van de totale hoeveelheid
  • percentage hoeveelheid
  • percentage berekenen
  • hoeveelheid
  • procenten
  • procentuele veranderingen
  • procentuele toename
  • procentuele afname
  • rekenen met procenten

  Video

  Theorie

Uitdaging

Verhoudingen tussen getallen worden vaak weergegeven in procenten. Dit is handig omdat het een duidelijke weergave geeft van hoe een bepaalde waarde in verhouding staat tot het totaal. Als je bijvoorbeeld zegt dat er in de wereld 350 miljoen mensen met blond haar zijn, dan zegt dit je waarschijnlijk niet heel veel. Maar als je de hoeveelheid blonde mensen uitdrukt in een percentage, namelijk ongeveer 5%, dan wordt het duidelijk dat er eigenlijk helemaal niet zoveel mensen met blond haar zijn.

In deze theorie leggen we je uit hoe je kunt uitrekenen, als er een percentage van een totaal gegeven is, hoeveel dat aantal procent in absolute aantallen is.

Methode

Een procent is een honderdste deel van een geheel. Dus $$1\%=\frac{1}{100}=0,01$$ en bijvoorbeeld 14% is dus geschreven als een decimaal getal 0,14.

Als je nu 14% van 560 wil bepalen, vermenigvuldig je 560 met de factor 0,14. Dit komt uit op: 560 · 0,14 = 78,4.

Dus 14% van 560 is 78,4.

Als je wilt uitrekenen hoeveel een percentage van een bepaalde hoeveelheid in absolute aantallen is, vermenigvuldig je de totale hoeveelheid met de factor.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • $$1\% = \frac{1}{100} = 0,01$$
  • Het percentage betekent 'het aantal procent'

  Voorbeeldvraag

Een koe geeft gemiddeld 25 liter melk per dag. Van deze 25 liter wordt 35% gebruikt voor het maken van kaas. Hoeveel liter melk is dat?

 

Uitwerking

0,35 · 25 = 8,75 liter melk

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.