Relaties tussen percentages als 50%, 25%, 10%, 5%

Wil jij online oefenen met het onderwerp Relaties tussen percentages als 50%, 25%, 10%, 5%? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Relaties tussen percentages als 50%, 25%, 10%, 5%

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Relaties tussen percentages als 50%, 25%, 10%, 5%, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Relaties tussen percentages als 50%, 25%, 10%, 5%

  Theorie

Uitdaging

Sommige percentages kom je vaker tegen dan andere percentages. Het is handig om snel met deze percentages te kunnen rekenen.

Hoe dit werkt leggen we je hier uit.

Methode

Stel: je krijgt de vraag hoeveel 50% van 400 is. Dit kun je uitrekenen. Daarna wordt er gevraagd hoeveel 25% is van wat je over hebt gehouden. En als laatste wordt er ook nog is gevraagd hoeveel procent je dan uiteindelijk over hebt van die originele 400.

Je kunt zo'n oefening in stappen uitrekenen. Kijk maar naar de volgende stappen:

 

Stap 1

Als eerste bereken je hoeveel 50% van 400 is. Dit doe je door 400 eerst te delen door 100%, zodat je 1% krijgt. Dit nieuwe getal vermenigvuldig je weer met 50 om 50% van het eerste getal te krijgen. Dus:

400 : 100 = 4 en 4 x 50 = 200

Stap 2

Om te berekenen hoeveel 25% van 200 is, herhaal je stap 1 met de nieuwe getallen, dus:

200 : 100 = 2 en 2 x 25 = 50

Stap 3

Nu bereken je hoeveel procent dit getal is van het allereerste getal. Dat doe je door 50 te delen door 400 en daarna dat getal te vermenigvuldigen met 100%, dus:

50 : 400 = 0,125 en 0,125 x 100% = 12,5%.

 

50 is dus 12,5% van 400.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.