Kijklijnen en kijkhoeken

Wil jij online oefenen met het onderwerp Kijklijnen en kijkhoeken? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Kijklijnen en kijkhoeken

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Kijklijnen en kijkhoeken, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Kijklijnen en kijkhoeken
 • lijnen
 • lijnstuk
 • volle hoek
 • gestrekte hoek
 • rechte hoek
 • scherpe hoek
 • stompe hoek
 • kijklijn
 • kijkhoek

  Theorie

Uitdaging

Termen als een kijklijn en een kijkhoek zijn niet weg te denken uit de wiskunde. Het is daarom belangrijk dat je begrijpt wat deze termen inhouden en dat je hiermee kunt werken.

In deze theorie behandelen we kijklijnen en kijkhoeken.

Methode

Kijklijn en kijkhoek

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een lijn, een halve lijn en een lijnstuk. Een lijn heeft geen eindpunt, een halve lijn heeft één eindpunt en een lijnstuk heeft 2 eindpunten. Een eindpunt geef je met een duidelijke stip aan.

Kijklijnen zijn halve lijnen die gebruikt worden om de grenzen aan te geven van het gebied dat zichtbaar is. In de afbeelding zie je een voorbeeld van iemand die een kruispunt nadert. De 2 kijklijnen vormen samen een hoek, deze hoek heet de kijkhoek.

De 2 lijnen die samen een hoek vormen, noemen we de benen. Benen zijn halve lijnen met hetzelfde eindpunt. Dit eindpunt heet het hoekpunt. Hoe lang je de benen van een hoek tekent maakt niets uit, de hoek blijft gelijk.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Een lijn heeft geen eindpunt
 • Een halve lijn heeft één eindpunt
 • Een lijnstuk heeft 2 eindpunten
… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.