Spiegelen in de ruimte

Wil jij online oefenen met het onderwerp Spiegelen in de ruimte? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Spiegelen in de ruimte

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Spiegelen in de ruimte, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Spiegelen in de ruimte
  • symmetrievlakken
  • symmetrievlak
  • spiegelen in de ruimte
  • kubus spiegelen
  • spiegelbeeld

  Theorie

Uitdaging

Symmetrie bestaat in vele vormen. Zo is ook deze kubus symmetrisch. In een plat symmetrisch voorwerp, zoals een vlieger, is er een lijn die het figuur in 2 gelijke delen deelt, de symmetrieas. In een 3-D voorwerp, zoals deze kubus, is dit niet een lijn, maar een vlak.

Hoe dit precies zit behandelen we in deze theorie.

Methode

In de kubus zie je het vlak KLMN. Dit vlak heet het symmetrievlak van de kubus. Dit vlak stelt een spiegel voor: het deelt de kubus in 2 gelijke delen die elkaars spiegelbeeld zijn.

Het spiegelbeeld van punt E is punt F. En het spiegelbeeld van ribbe AD is ribbe BC.

Een kubus heeft meerdere symmetrievlakken. Er zijn dus meerdere manieren waarop je de kubus in tweeën kunt delen, wat 2 gelijke delen oplevert die elkaar spiegelbeeld zijn. In de afbeelding zie je de 7 symmetrievlakken van een kubus.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Een symmetrievlak deelt een figuur in 2 gelijke delen die elkaars spiegelbeeld zijn.

  Voorbeeldvraag

Geef het spiegelbeeld van

a. punt C

b. punt H

c. ribbe EH

 

Uitwerking:

a. Punt D is het spiegelbeeld van punt C. De lijn tussen CD staat loodrecht op de spiegel en punt C en D liggen beide even ver van de spiegel vandaan.

b. Punt G is het spiegelbeeld van punt H. De lijn tussen GH staat loodrecht op de spiegel en punt G en H liggen beide even ver van de spiegel vandaan.

c. Ribbe FG is het spiegelbeeld van ribbe EH.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.