Rekenen met lengte-eenheden en oppervlakte-eenheden

Wil jij online oefenen met het onderwerp Rekenen met lengte-eenheden en oppervlakte-eenheden? Of wil je andere wiskunde onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Rekenen met lengte-eenheden en oppervlakte-eenheden

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Rekenen met lengte-eenheden en oppervlakte-eenheden, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Rekenen met lengte-eenheden en oppervlakte-eenheden
  • lengte-eenheden
  • oppervlakte-eenheden
  • rekenen met lengten en oppervlakten

  Theorie

Uitdaging

In de praktijk zul je vaak te maken gaan krijgen met oppervlakte en lengte-eenheden.

Denk maar aan het kopen van nieuwe spullen voor in je kamer bijvoorbeeld. Dan zal je moeten weten of de spullen qua grootte in je kamer passen. Je moet dan kunnen rekenen met oppervlaktes en lengte-eenheden.

Methode

Het is belangrijk om goed op de eenheden te letten die in een vraag gegeven zijn. Soms worden er namelijk meerdere eenheden in 1 vraag gebruikt. Je moet dan allereerst de verschillende eenheden omschrijven in dezelfde eenheid, voordat je verder kan rekenen. Je mag zelf kiezen met welke eenheid je wil werken.

Het kan ook zijn dat je je antwoord in een andere eenheid moet geven dan de eenheden die in de vraag gegeven zijn, zorg dan dat je je antwoord omrekent naar de goede eenheid!

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Voordat je een antwoord kan berekenen, schrijf je verschillende eenheden in dezelfde eenheid.

  Voorbeeldvraag

a. Een klaslokaal is 5 bij 4 meter. Er wordt een tapijt in het lokaal gelegd van 0,55 euro per dm2. Hoeveel gaat het tapijt kosten?

b. Een muur moet geverfd worden van 3 meter hoog bij 4 meter lang. Een pot verf is genoeg voor 50 dm2. Hoeveel potten verf zijn er nodig?

 

Uitwerking

a. We weten de kosten in dm2. Echter zijn de maten gegeven in meter.

Stap 1: meter omrekenen naar decimeter.
5 m = 50 dm
4 m = 40 dm

Stap 2: de oppervlakte in dm2 berekenen van het klaslokaal door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte.
Oppervlakte = 40 · 50 = 2.000 dm2

Stap 3: We weten de kosten per 1 dm2 en kunnen nu de totale kosten berekenen.
Kosten = 2.000 · 0,55 = 1.100 euro.

b. We weten dat 1 pot verf 50 dm2 dekt.

Stap 1: bereken de afmetingen van de muur in dm.
3 m = 30 dm
4 m = 40 dm

Stap 2: bereken de oppervlakte van de muur in dm2.
Oppervlakte = 30 · 40 = 1.200 dm2

Stap 3: bereken hoeveel potten verf nodig zijn om de muur te verfen.
1.200 : 50 = 24 potten. We hebben dus 24 potten verf nodig.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.