Bezittelijke voornaamwoorden (my, your, his, hers, etc.)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Bezittelijke voornaamwoorden (my, your, his, hers, etc.)? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Bezittelijke voornaamwoorden (my, your, his, hers, etc.)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Bezittelijke voornaamwoorden (my, your, his, hers, etc.), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Bezittelijke voornaamwoorden (my, your, his, hers, etc.)
  • bezittelijk voonaamwoord

  Theorie

Uitdaging

Als je wilt uitdrukken dat iets van jou (of van iemand anders) is, kun je bezittelijke voornaamwoorden (possessive pronouns) gebruiken, zoals jouw, mijn, zijn, gevolgd door datgene wat jij of iemand anders bezit. Bijvoorbeeld: mijn boek, jouw huis, zijn hond. 

In het Engels gaat dit op dezelfde manier. Welke bezittelijke voornaamwoorden kennen we en wanneer gebruik je welk bezittelijk voornaamwoord?

Methode

Als je wilt uitdrukken dat iets van jou (of van iemand anders) is, kun je bezittelijke voornaamwoorden (possessive pronouns) gebruiken, zoals jouw, mijn, zijn, gevolgd door datgene wat jij of iemand anders bezit. Bijvoorbeeld: mijn boek, jouw huis, zijn hond. In het Engels gaat dit op dezelfde manier. Het is belangrijk om te weten hoe je kunt uitdrukken dat iets van jou (of van iemand anders) is.

Als het zelfstandig naamwoord waarvan je wilt uitdrukken dat dat van jou (of iemand anders) is direct achter het bezittelijk voornaamwoord staat, dan kun je de volgende bezittelijke voornaamwoorden gebruiken:

ENKELVOUD
- mijn                      my             I love my sister a lot.
- jouw, uw             your          Your dog is very large.
- zijn                       his             His grades should be higher.
- haar                      hers          Her favourite sport is fieldhockey.
- zijn (ding/dier)     its             Its name is Paddy (the cat).

MEERVOUD
- ons                      our            Our grandparents are sweet
- jullie, uw             your          Your friend is funny.
- hun                      their         Their holiday was awesome.

Als het zelfstandig naamwoord waarvan je wilt uitdrukken dat dat van jou (of iemand anders) is niet direct achter het bezittelijk voornaamwoord staat, dan kun je de volgende bezittelijke voornaamwoorden gebruiken:

ENKELVOUD
- van mij, de/het mijne                mine          She is a friend of mine.
- van jou/u, de jouwe/uwe         yours         The choice is yours.
- van hem, de/het zijne               his              These friends are his.
- van haar, de/het hare               hers            Don't touch thise! They are hers.

MEERVOUD
- van ons, de/het onze                ours            That house over there is ours.
- van jullie/u, de/het uwe           yours          Are those pencils yours?
- van hun, de/het hunne            theirs          She's a colleague of theirs.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

Als het zelfstandig naamwoord waarvan je wilt uitdrukken dat dat van jou (of iemand anders) is direct achter het bezittelijk voornaamwoord staat, dan kun je de volgende bezittelijke voornaamwoorden gebruiken: my, your, his, hers, its, our, your, their.

Als het zelfstandig naamwoord waarvan je wilt uitdrukken dat dat van jou (of iemand anders) is NIET direct achter het bezittelijk voorrnaamwoord staat, dan kun je de volgende bezittelijke voornaamwoorden gebruiken: mine, yours, his, hers, ours, yours, theirs. 

Je zet dus in alle gevallen gewoon een -s erachter tenzij het al eindigt op een -s, behalve bij my, dat wordt mine.

  Voorbeeldvraag

Kies het juiste bezittelijke voornaamwoord of vul het juiste bezittelijke voornaamwoord in.

1. Are you driving in ...... (zijn) car or in ...... (haar).
2. ...... (the closet) best place is right over there in the corner.
3. ...... (my/mine) mother speaks a lot to ...... (haar) friends.
4. It felt good to arrive in ...... (our/ours) hotel after dinner with ...... (hun) friends.
5. Is this book ...... (jou) or is it ...... (mij).

 

Uitwerking 

1. Are you driving in his car or in hers.
2. Its best place is right over there in the corner.
3. My mother speaks a lot to her friends.
4. It felt good to arrive in our hotel after dinner with their friends.
5. Is this book yours or is it mine.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.