Engels meervoud, Nederlands enkelvoud

Wil jij online oefenen met het onderwerp Engels meervoud, Nederlands enkelvoud? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Engels meervoud, Nederlands enkelvoud

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Engels meervoud, Nederlands enkelvoud, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Engels meervoud, Nederlands enkelvoud
 • meervoud
 • zelfstandig naamwoord

  Theorie

Uitdaging

Sommige zelfstandige naamwoorden zijn in het Engels altijd meervoud terwijl ze in het Nederlands enkelvoud zijn. In het Engels zijn deze woorden meervoud, meestal omdat het om voorwerpen gaat die uit twee delen bestaan (een bril heeft twee glazen, enzovoort).

In dit onderwerp behandelen we deze zelfstandig naamwoorden.

Methode

Sommige zelfstandige naamwoorden zijn in het Engels altijd meervoud terwijl ze in het Nederlands enkelvoud zijn. In het Engels zijn deze woorden meervoud, meestal omdat het om voorwerpen gaat die uit twee delen bestaan (een bril heeft twee glazen, enzovoort).

glasses bril
pants ondergoed
stairs trap
binoculars verrekijker
jeans spijkerbroek
outskirts buitenwijk
police politie
shorts korte broek
trousers broek
series serie
scissors  schaar
pyjamas pyjama
savings spaargeld

Als je deze woorden in een zin zet dan ziet dat er als volgt uit:

 • Zijn bril is nu al stuk!
 • His glasses are broken already!
 • Deze schaar die hij heeft gekocht was niet zo makkelijk te gebruiken.
 • Those scissors he bought were not so easy to use.
 • Tom zijn broek heeft een gat aan de rechterkant.
 • Tom's jeans have a hole on the right side.

Je ziet dus dat je de werkwoordsvorm in het meervoud moet schrijven. Ook aanwijzende voornaamwoorden (these, those) en persoonlijke voornaamwoorden (it --> them) zet je in het meervoud.

 • You mean these pants? I am sure he loves them.
 • Those stairs are really steap. Let's climb them right now!

Er zijn ook woorden die alleen in een meervoudvorm bestaan, maar in een zin toch als enkelvoud behandeld worden (de rest van de zin staat in het enkelvoud):

 • Athletics (atletiek) is a sport that Henk doesn't like.
 • Billiards (biljart) is easier for me, because I do it five times a week.
 • Dominoes (domino) is a game that we used to play when we were 5 years old.
 • Mathematics (wiskunde) is the best subject in school, I love it!
 • Politics (politiek) is so interesting, especially in the United States of America!
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

Sommige zelfstandige naamwoorden zijn in het Engels altijd meervoud terwijl ze in het Nederlands enkelvoud zijn. In het Engels zijn deze woorden meervoud, meestal omdat het om voorwerpen gaat die uit twee delen bestaan (een bril heeft twee glazen, enzovoort).

  Voorbeeldvraag

Vertaal de woorden tussen haakjes en vervoeg de werkwoorden.

1. Did you buy ..... (die verrekijker) I am holding? ..... (Is die nieuw)?
2. You like to have the same ..... (pyjama) as I am wearing, right? My mom bought ..... (ze) at the Kalverstraat in Amsterdam.
3. The police ..... (to be) arriving any moment now.

 

Uitwerking

1. Did you buy these binoculars I am holding? Are they new?
2. You like to have the same pyjamas as I am wearing, right? My mom bought them at the Kalverstraat in Amsterdam.
3. The police are arriving any moment now.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.