Bijwoorden van frequentie (adverbs of frequency)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Bijwoorden van frequentie (adverbs of frequency)? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Bijwoorden van frequentie (adverbs of frequency)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Bijwoorden van frequentie (adverbs of frequency), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Bijwoorden van frequentie (adverbs of frequency)
  • bijwoorden van tijd

  Theorie

Uitdaging

Met een bijwoord van frequentie (adverb of frequency) kun je bijvoorbeeld aangeven hoe vaak je iets doet of gebruikt. Een adverb of frequency is bijvoorbeeld always, rarely, never of usually. De plaats van dit woord in de zin is anders dan in het Nederlands.

In dit onderwerp laten we je zien welke bijwoorden van tijd er in het Engels zijn, wanneer je welke gebruikt en wat de juiste plek van een bijwoord van frequentie in een zin is.

Methode

Bijwoorden van frequentie gebruik je om aan te geven hoe vaak of weinig je iets doet of gebruikt.

De bijwoorden van frequentie zijn: always, usually, normally, generally, often, frequently, sometimes, occasionally, seldom, hardly ever, rarely, ever, never. In de afbeelding zie je wanneer je welk bijwoord gebruikt.

 

De positie van een bijwoord van frequentie in een zin

Het bijwoord staat voor het hoofdwerkwoord in de zin (behalve bij to be):

- I never liked that boy.
- My friends usually arrive on time.
- Bart sometimes forgets to clean his room.

Het bijwoord zet je achter het werkwoord to be:

- She is always happy to see her dog again.
- My sisters are often off to the beach together. 
- He isn't frequently at the gym.

Als er ook een hulpwerkwoord in de zin staat (have, will, must, might, could, would, can, etc.), dan staat het bijwoord achter het eerste hulpwerkwoord:

- They would hardly ever be that rude to him.
- Philip has occasionally beaten me at the tenniscourt.
- Marie could never have organised that holiday without me.

 

De volgende bijwoorden van frequentie kun je ook gebruiken aan het begin van een zin: usually, normally, generally, often, frequently, sometimes, occasionally:

- Normally, my brother and I get along pretty well.
- Sometimes, I like to play golf on Sundays.

De volgende bijwoorden van frequentie kun je niet gebruiken aan het begin van een zin: always, seldom, hardly ever, rarely, ever, never.

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Een bijwoord van frequentie staat voor het hoofdwerkwoord in de zin (behalve bij to be)
  • Een bijwoord van frequentie zet je achter het werkwoord to be
  • Als er ook een hulpwerkwoord in de zin staat (have, will, must, might, could, would, can, etc.), dan staat het bijwoord van frequentie achter het eerste hulpwerkwoord

  Voorbeeldvraag

Zet de bijwoorden van frequentie op de juiste plek in de zin (vooraan mag niet).

1. He likes to go running along the lake. (sometimes)
2. Jessie had seen me at the grocery store. (often)
3. My uncle was at home with his family. (rarely)

 

Uitwerking

1. He sometimes likes to go running along the lake.
2. Jessie had often seen me at the grocery store.
3. My uncle was rarely at home with his family.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.