It's, its

Wil jij online oefenen met het onderwerp it's, its? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

it's, its

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp it's, its, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

it's, its

  Theorie

Uitdaging

Er worden veel vergissingen gemaakt met it's en its, omdat ze beiden duidelijk erg veel op elkaar lijken. Daarom is het goed om het verschil in gebruik te snappen.

Maar wanneer gebruik je dan it's en wanneer gebruik je its? Dat leggen we je uit in dit onderwerp!

Methode

it's

It's is een verkorte vorm van it is of it has:

 • It's my turn to catch a fish now.
 • Het is nu mijn beurt om een vis te vangen.
   
 • I have the feeling that it's going to rain tomorrow.
 • Ik heb het gevoel dat het gaat regenen morgen.
   
 • It's been played by my mother.
 • Het is gespeeld door mijn moeder.
   

its

Dit is een bezittelijk voornaamwoord, dat we in het Nederlands vaak vertalen met z'n of zijn. Je gebruikt het om te verwijzen naar dingen of dieren of naar personen die niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk zijn:

 • Can you please turn the table on its side?
 • Kun je de tafel alsjeblieft op z'n kant leggen?
   
 • The butcher is selling its meat to many hungry customers.
 • De slager verkoopt z'n vlees aan veel hongerige klanten. (slager: niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk)
   
 • Look at the mud on that dogs face! We should brush its teeth!
 • Moet je de modder op het gezicht van die hond zien! We zouden z'n gebit moeten poetsen!
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • It's is een verkorte vorm van it is of it has.
 • Its is een bezittelijk voornaamwoord, dat we in het Nederlands vaak vertalen met z'n of zijn. Je gebruikt het om te verwijzen naar dingen of dieren of naar personen die niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk zijn.

  Voorbeeldvraag

Vul de lege plek aan in de zin. Kies uit: it's of its.

1. The mouse is eating ..... newly discovered cheese.
2. We have to go home. ..... not safe here right now.
3. The furniture store celebrated ..... tenth anniversary.
4. ..... time to go.
5. ..... been a long time since I have seen you, Jessie.

 

Uitwerking

1. The mouse is eating its newly discovered cheese.
2. We have to go home. It's not safe here right now.
3. The furniture store celebrated its tenth anniversary.
4. It's time to go.
5. It's been a long time since I have seen you, Jessie.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.