Vragen in de past simple

Wil jij online oefenen met het onderwerp Vragen in de past simple? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Vragen in de past simple

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Vragen in de past simple, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Vragen in de past simple
  • vragende zin

  Theorie

Uitdaging

Je kent inmiddels de past simple, de meest simpele vorm van verleden tijd in het Engels. Je kunt ook een vraag stellen in de past simple. Om een vragende zin in de past simple te stellen, gebruik je vaak een hulpwerkwoord.

Hoe dit precies werkt leggen we je uit in dit onderwerp.

Methode

Om een vragende zin in de past simple te maken, gebruik je vaak een hulpwerkwoord. Meestal is dat did / didn't gevolgd door het hele werkwoord zonder to.

Vragen = did + onderwerp + hele werkwoord

- My father played tennis last Saturday.
- Heeft mijn vader afgelopen zaterdag getennist?
- Did my father play tennis last Saturday?

- They lived on an island.
- Hebben zij op een eiland geleefd?
- Did they live on an island?

- We finished the assignment in time.
- Hebben we de opdracht op tijd afgerond?
- Did we finish the assignment in time?

- He bought her a necklace.
- Heeft hij een halsketting voor haar gekocht?
- Did he buy her a necklace?

- We saw him at the cinema.
- Hebben wij hem in de bioscoop gezien?
- Did we see him at the cinema?

 

LET OP: verleden tijd van het werkwoord to be (was, were)

Was en were krijgen in vragen in de past simple deze hulpwerkwoorden niet. In vragen komen was en were vooraan de zin te staan.

Vragen = was/were + onderwerp

- He was a great dancer.
- Was hij een uitmuntende danser?
- Was he a great dancer?

- They were happy with their presents.
- Waren zij blij met hun cadeaus?
- Were they happy with their presents?

Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

  • Om een vragende zin in de past simple te maken, gebruik je vaak een hulpwerkwoord. Meestal is dat did / didn't gevolgd door het hele werkwoord zonder to.
  • Vragen = did + onderwerp + hele werkwoord

  • LET OP: verleden tijd van het werkwoord to be (was, were)
  • Was en were krijgen in vragen in de past simple deze hulpwerkwoorden niet. In vragen komen was en were vooraan de zin te staan.
  • Vragen = was/were + onderwerp

  Voorbeeldvraag

Maak een correcte vragende zin in de past simple.

1. Susanna watched her brother lose.
2. Your parents were incredibly happy together.
3. He loved his grandchildren like they were his own.

 

Uitwerking

1. Dud Susanna watch her brother lose?
2. Were your parents incredibly happy together?
3. Did he love his grandchildren like they were his own?

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.