Aangeplakte vragen (question tags)

Wil jij online oefenen met het onderwerp Aangeplakte vragen (question tags)? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Aangeplakte vragen (question tags)

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Aangeplakte vragen (question tags), met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Aangeplakte vragen (question tags)
 • aangeplakte vragen
 • question tags
 • questions

  Theorie

Uitdaging

Aangeplakte vragen gebruik je om bevestiging te vragen. Je kent het ook wel in het Nederlands, denk maar aan: We gaan morgenochtend al weg, toch? Heb je zin om daarheen te gaan, of niet? Jij bent daar nooit geweest, of wel?

In het Engels worden aangeplakte vragen (question tags) ook gebruikt. Hoe dat precies werkt leggen we je uit in dit onderwerp.

Methode

Aangeplakte vragen gebruik je om bevestiging te vragen. Bij een aangeplakte vraag in het Engels wordt het onderwerp en het werkwoord herhaald. Oftewel om wie het gaat en waarover.

Als de zin bevestigend is, is de aangeplakte vraag ontkennend:

 • His friend is nice, isn't he?
 • These castles are really old, aren't they?

Na een zin met "I am" gebruik je in de aangeplakte vraag "aren't I".

 • I am clever, aren't I?

Als de zin ontkennend is, is de aangeplakte vraag bevestigend:

 • They can't help us, can they?
 • He isn't here right now, is he?

Als er in de zin een vorm staat van to be (am / are / is) of een hulpwerkwoord (zoals have / can / should / may / will), herhaal je die vorm in de aangeplakte vraag:

 • The holiday is fantastic, isn't it?
 • They have been playing all day, haven't they?
 • They should take some time off, shouldn't they?
 • They would like to win, wouldn't they?

In alle andere gevallen gebruik je de "dummy-do":

 • They never talk about money, do they?
 • She loves him, doesn't she?
 • John moved to Italy, didn't he?
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Als de zin bevestigend is, is de aangeplakte vraag ontkennend
 • Als de zin ontkennend is, is de aangeplakte vraag bevestigend

 • Als er in de zin een vorm staat van to be (am / are / is) of een hulpwerkwoord (zoals have / can / should / may / will), herhaal je die vorm in de aangeplakte vraag
 • In alle andere gevallen gebruik je de "dummy-do"

  Voorbeeldvraag

Voeg de correcte aangeplakte vraag toe aan de zin.

1. Jochem is playing the finals tomorrow, ......
2. Bart loves his brother Jochem, ......
3. Henk shouldn't tell his sons that he is leaving to New York City, ......

 

Uitwerking

1. Jochem is playing the finals tomorrow, isn't he?
2. Bart loves his brother Jochem, doesn't he?
3. Henk shouldn't tell his sons that he is leaving to New York City, should he?

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.