Ontkenningen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden

Wil jij online oefenen met het onderwerp Ontkenningen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden? Of wil je andere engels onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Ontkenningen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Ontkenningen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Ontkenningen met to be, hulpwerkwoorden & andere werkwoorden
 • ontkenningen
 • negations
 • ontkenningen met to be
 • ontkenningen met hulpwerkwoorden

  Theorie

Uitdaging

Als je wilt zeggen dat iets niet zo is, dan maak je een ontkenning. Als je een zin tegenkomt waarin het werkwoord to be, een hulpwerkwoord of een andere werkwoord staat, gelden er verschillende regels voor het ontkennend maken van de zin.

In dit onderwerp leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Methode

Zinnen met to be of met hulpwerkwoord 

Als er in een zin een vorm van to be of een hulpwerkwoord (zoals can / will / mustmayshould) staat, dan maak je een ontkennende zin daarvan door not / -n't daarachter te zetten:

 • She is a banker.
  She is not / isn't a banker.

 • You are a very good cook!
  You are notaren't a very good cook!
   
 • He can swim upstream in that river.
  He cannotcan't swim upstream in that river.

 • Jeffrey should pay better attention in class.
  Jeffrey should not / shouldn't pay better attention in class.

 

Zinnen met andere werkwoorden

In alle andere gevallen (de niet-hulpwerkwoorden, dus bijvoorbeeld like, play, see, sing, study, walk, etc.) zet je do not / don't voor het werkwoord. Bij he / she / it wordt dit does notdoesn't. Let op: Het werkwoord verliest de s omdat de s nu al in does staat:

 • They play tennis at home.
  They do not / don't play tennis at home.
   
 • She travels by bus.
  She does not / doesn't travel by bus.
   
 • I study hard most of the time.
  I do not / don't study hard most of the time.
   
 • He walks ten minutes every day.
  He does not / doesn't walk ten minutes every day.

 

Verleden tijd

In de verleden tijd gebruik je did not / didn't voor het werkwoord. Het werkwoord krijgt dan niet de vorm met -ed, maar het hele werkwoord zonder to:

 • He walked ten minutes every day.
  He didn't walk ten minutes every day.
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • Als er in een zin een vorm van to be of een hulpwerkwoord (zoals can / will / mustmayshould) staat, dan maak je een ontkennende zin daarvan door not / -n't daarachter te zetten.
 • In alle andere gevallen (de niet-hulpwerkwoorden, dus bijvoorbeeld like, play, see, sing, study, walk, etc.) zet je do not / don't voor het werkwoord. Bij he / she / it wordt dit does notdoesn't. Let op: Het werkwoord verliest de s omdat de s nu al in does staat.

  Voorbeeldvraag

Maak van elke zin een ontkennende zin.

1. She is my girlfriend.
2. Karen loves to eat healthy food.
3. We will go to the beach tomorrow.

 

Uitwerking

1. She isn't my girlfriend.
2. Karen doesn't love to eat healthy food.
3. We won't go to the beach tomorrow.

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.