Basis - negatieve getallen vermenigvuldigen

Wil jij online oefenen met het onderwerp Basis - negatieve getallen vermenigvuldigen? Of wil je andere rekenen onderwerpen online oefenen? Dat kan op een leuke en leerzame manier met de oefensoftware van Slimleren. probeer Slimleren nu vrijblijvend een week gratis uit, en ontdek hoe makkelijk het werkt!

Basis - negatieve getallen vermenigvuldigen

Met Slimleren oefen je online op een leuke en efficiënte manier stof uit de les. Kom je ergens niet uit? Dan past het systeem automatisch het niveau aan en geeft handige tips. Zo loop je nooit meer vast en worden zelfs de moeilijkste onderwerpen een fluitje van een cent.

Hieronder zie je de theorie van het onderwerp Basis - negatieve getallen vermenigvuldigen, met Slimleren kun je vragen over dit onderwerp (en honderden andere onderwerpen) oefenen. Je krijgt direct feedback als je een vraag fout beantwoordt en ziet gemakkelijk welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Zo ben je altijd voorbereid op toetsen en ga je fluitend het schooljaar door.

Basis - negatieve getallen vermenigvuldigen
 • negatieve getallen vermenigvuldigen
 • rekenen met negatieve getallen

  Theorie

Uitdaging

We weten hoe we moeten vermenigvuldigen. Echter wordt het wat lastiger als je gaat vermenigvuldigen met min-getallen. Min-getallen worden in de wiskunde negatieve getallen genoemd.

Hoe je deze negatieve getallen met positieve getallen en met andere negatieve getallen kunt vermenigvuldigen, leggen we je uit in deze theorie.

Methode

Positieve getallen met elkaar vermenigvuldigen geeft een positieve uitkomst.

Bijvoorbeeld: 4 · 3 = 3 + 3 + 3 + 3 = 12

 • + · + = +
 • positief getal · positief getal = positieve uitkomst

Twee negatieve getallen met elkaar vermenigvuldigen geeft ook een positieve uitkomst.

Bijvoorbeeld: -4 · -3 = 12

 • - · - = + (min keer min wordt plus)
 • negatief getal · negatief getal = positieve uitkomst

Een positief getal met een negatief getal vermenigvuldigen geeft een negatieve uitkomst.

Bijvoorbeeld: -4 · 3 = -12

 • - · + = - (min keer plus wordt min)
 • negatief getal · positief getal = negatieve uitkomst
Met Slimleren kun je op een leuke manier thuis extra oefenen met de vakken waar jij moeite mee hebt. Zo ben je beter voorbereid en heb je nooit meer stress voor toetsen.

  Vuistregels

 • positief · positief = positieve uitkomst
 • negatief · negatief = positieve uitkomst
 • positief · negatief = negatieve uitkomst
 • negatief · positief = negatieve uitkomst

  Voorbeeldvraag

Bereken.

a. 8 · 7

b. -9 · 4

c. -3 · -2

d. 6 · -5

 

Uitwerking

a. 8 · 7 = 56

b. -9 · 4 = -36

c. -3 · -2 = 6

d. 6 · -5 = -30

… meer dan 25.000 leerlingen met
Slimleren oefenen…
… en dat zij Slimleren gemiddeld
beoordelen met een 9,2!

Wat is Slimleren nou eigenlijk?

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Daarnaast krijg je bij ieder fout gegeven antwoord direct een heldere uitleg hoe je de vraag het beste kunt oplossen. Zo leer je sneller en effectiever; dat is pas Slimleren!

Waarom kiezen voor Slimleren?

Onderdeel worden van ons multidisciplinaire team? Dat kan! We zijn op zoek naar starters in de zorg, maar ook naar medisch specialisten en GZ-psychologen. Eén ding staat daarbij vast: je vult je functie anders in dan je gewend bent. Vind de vacature die bij je past en solliciteer!

Leuk leren!?

Leren wordt leuker met Slimleren! Verzamel diamanten, speel mini-games en bereik gouden resultaten.

Goedkoper dan bijles

Slimleren is niet alleen leuker, maar ook veel goedkoper. Voor de prijs van 30 min bijles krijg je een hele maand Slimleren, al vanaf €8,95.

Geen stress

Met Slimleren houd je eenvoudig je voortgang bij en bereid je je optimaal voor op toetsen. Geen verrassingen meer!

Betere schoolresultaten

Ervaar volledig adaptieve programma's door ons. Ons systeem speelt slim in op jouw uitdagingen. Leuker én effectiever leren!

Slimleren is er voor iedereen

Met Slimleren oefen je online voor de vakken waar je nog wat moeite mee hebt, waar en wanneer je maar wilt. Theorie-uitleg, video-colleges, vuistregels en meer helpen jou om de stof sneller te begrijpen. Onze programma's zijn gericht op leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool en klas 1 tot en met klas 3 van de middelbare school. Of je nu wat moeite hebt met een bepaald vak, of juist vooruit wilt werken; Slimleren is er voor iedereen.

Wil jij ook jouw kind laten kennismaken me Slimleren? Probeer nu onze programma's voor thuis 1 week gratis en vrijblijvend uit.