Online wiskunde oefenen

Online wiskunde oefenen

Zaken zoals kruisproducten, verhoudingstabellen en de stelling van Pythagoras: het zijn voor de meeste mensen niet hun favoriete onderwerpen. Maar wie hoge cijfers wil halen op school, zal zich er toch in moeten verdiepen. Sommige leerlingen hebben aan één blik op de lesstof voldoende, terwijl anderen er keihard voor moeten werken. Extra wiskunde oefenen is voor die laatste groep de beste manier om het vak alsnog op een mooie manier af te sluiten.

Gelukkig hoeft wiskunde oefenen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, lang niet altijd een vervelende opgave te zijn. Belangrijk is dat jij als leerling continu op een leuke manier uitgedaagd wordt, zodat de lesstof niet saai wordt en je constant vooruitgang blijft boeken. Dit is precies de aanpak waar Slimleren zich mee onderscheidt. Wij houden de oefeningen leuk en uitdagend, zodat het leren een stuk makkelijker en leuker wordt.

Wiskunde oefenen in de brugklas

De oefeningen die je vindt op onze website zijn voornamelijk gericht op de eerste vier klassen van de middelbare school. Voor de brugklas bieden wij bijvoorbeeld een overvloed aan waardevolle lesstof, omdat het 1ste jaar op de middelbare school nu eenmaal flink aanpoten kan zijn. Door extra wiskunde te oefenen, zorg je ervoor dat je direct een goede start maakt op je nieuwe school en niet al vroegtijdig tegen een achterstand aankijkt.

Deze vliegende start vormt tegelijkertijd de basis voor een succesvolle toekomst op het gebied van studie en carrière. Wiskunde speelt nu eenmaal een cruciale rol in steeds meer disciplines en het oefenen van sommen is dan ook noodzakelijk om later in bepaalde sectoren een baan te kunnen vinden. Het is daarom niet alleen een investering in je schoolperiode, maar iets waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Wiskunde sommen oefenen

Het uitvoeren van een wiskundige berekening is niet te vergelijken met het beantwoorden van een vraag over geschiedenis of aardrijkskunde. Daar waar de laatstgenoemde vakken zich voornamelijk richten op het herhalen van theorie, is wiskunde oefenen een kwestie van begrip en inzicht. Herhaling heeft geen zin als je niet eerst de achterliggende principes volledig begrijpt. Zodra dit het geval is, blijkt het maken van ogenschijnlijk complexe sommen eigenlijk best makkelijk te zijn.

Bij Slimleren beginnen we daarom bij de basis. We leggen op een heldere manier uit hoe een som in elkaar zit en lichten toe wat er mis ging als je een fout maakt. Dit gaat veel verder dan het traditionele doorhalen van een foutieve berekening met een rode pen. Hierdoor wordt de kans dat je de fout nogmaals maakt een stuk kleiner en zul je merken dat de oefeningen je steeds gemakkelijker afgaan.

De leukste oefeningen en lesstof

In de visie van Slimleren hoeft wiskunde oefenen bepaald geen saaie bezigheid te zijn. Het oplossen van complexe sommen geeft veel voldoening, net als oefeningen die jou als leerling voldoende uitdaging bieden. In onze lesmethode maken we daarom gebruik van ondersteunende game- elementen, zodat studeren niet langer een verplichting maar een uitdagende spelvorm wordt.

Ook geven wij je constante updates over je behaalde scores, zodat je gestimuleerd wordt om deze keer op keer te verbeteren en het maximale uit jezelf te halen. Het resultaat? Wiskunde oefenen is leuker, gemakkelijker en je goede cijfers op school komen nooit meer in gevaar. Vraag maar aan de talloze andere leerlingen die ons online platform met veel plezier gebruiken!

Online wiskunde oefenen en leren

Online wiskunde oefenen via Slimleren is de beste manier om op school betere resultaten te boeken en meer plezier uit je lesstof te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een gratis proefmaand en kijk hoe onze uitdagende sommen en oefeningen jou bevallen.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Probeer nu gratis